Najnovije vesti

SAŠA JANKOVIĆ ANALIZIRAO REZULTATE BEOGRADSKIH IZBORA: Stvorena je nova politička scena, saradnju ćemo proširiti i na celu Srbiju
Foto: Dragana Udovičić

Pokret slobodnih građana spreman za jačanje opozicionog delovanja

SAŠA JANKOVIĆ ANALIZIRAO REZULTATE BEOGRADSKIH IZBORA: Stvorena je nova politička scena, saradnju ćemo proširiti i na celu Srbiju

Izbori 2018.
15:12h

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je danas da su rezultati beogradskih izbora stvorili novu političku scenu koju s jedne strane čine SNS i SPS, a s druge opozicija koja je prešla cenzus.

foto: Fonet/Marija Oković

Janković veruje da je nova opoziciona scena šansa da opozicija prestane da se bavi sobom i da počne da se bavi Srbijom. Govoreći o narednim koracima Pokreta, Janković je rekao da je prvi cilj da PSG ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i okupi ljude i ideje demokratske, građanske i proevropske orijentacije. Cilj je, dodao je, i da se nastavi i ojača saradnja sa partnerima sa beogradskih izbora i da se ta saradnja proširi na celu Srbiju.

SAŠA JANKOVIĆ I BORKO STEFANOVIĆ: Izborni savez iz Beograda proširiti na Srbiju

Naveo je da je i da se Pokret priprema za nova sučeljavanja sa SNS, jer, kako kaže, imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore. Janković je rekao da će se truditi da njegova odbornička grupa bude najbolja odbornička grupa u beogradskoj Skupštini.

foto: Dragana Udovičić

On je, odgovarajući na pitanja novinara, precizirao je da će svi partneri koji su na beogradskim izborima podržali Dragana Đilasa, imati svoje odborničke grupe koje će najbliže sarađivati.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO JE UHAPŠEN U AKCIJI RAZBIJANJA ELITNE PROSTITUCIJE: Studentkinje, makroi i još...?!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track