VUČIĆ: Nove ekonomske mere u ponedeljak!

Kvantni skok biznis konferencija

VUČIĆ: Nove ekonomske mere u ponedeljak!

InfoBiz -
Vicepremijer kazao da će ih 7. oktobra predstaviti ministri finansija i privrede Lazar Kristić i Saša Radulović

BEOGRAD - Dvodnevna međunarodna biznis konferencija "Kvantni skok", koju organizuje Privredna komora Srbije sa ciljem da podstakne stvaranje nove ekonomske klime, otvorena je u Beogradu.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je danas da budućnost Srbije zavisi od razvoja ekonomije, ističući da su zapošljavanje i razvoj privrede najvažniji zadaci.

On je najavio da će u ponedeljak, 7. oktobra, ministri finansija i privrede Lazar Kristić i Saša Radulović predstaviti nove ekonomske mere.

"Budućnost ekonomije je budućnost Srbije", poručio je Vučić na međunarodnoj konferenciji "Kvantni skok" i naglasio je da je ekonomija značajno ispred politike. Prema njegovim rečima, tu se više ne radi samo o pitanju promene načina razmišljanja, već i načina ponašanja. On je ukazao na već identifikovane ključne probleme srpske ekonomije - povećanje javnog duga, fiskalnog deficita..- uz, kako je rekao, istovremeno neodgovorno ponašanje države kroz povećanje javne adminstracije.

"Mi smo sa tim prestali", rekao je Vučić i dodao da je nedopustivo preuzimanje, recimo, 150 ljudi iz Agencija, a onda time i otvaranje novih radnih mesta u administraciji. Toga više neće biti, rekao je Vučić i dodao da u javnom sektoru radi oko 550.000 ljudi, a 460.000 u privatnom sektoru koji tako nešto ne može da izdrži.

"To nijedna privreda ne može da izdrži", ocenio je prvi potpredsednik vlade i podvukao da je zapošljavanje, otvaranje novih radnih mesta, razvoj ekonomije, najvažniji zadatak i da to shvataju i oni koji su na vlasti i oni koji su u opoziciji.

Ideja konferencije je da se dođe do najboljih rešenja za budućnost srpske ekonomije, odnosno do razvoja tržišne ekonomije, novih investicija i jačanja konkurentnosti u procesu uključivanja u evropske tokove.

Konferencija će okupiti poslovne lidere, postojeće i potencijalne investitore, preduzetnike, vodeće svetske stručnjake i zvaničnike Vlade Srbije, kako bi kroz razmenu ideja i interakciju došli do konkretnih i delotvornih rešenja za ekonomsko okruženje u Srbiji.

Događaj će okupiti više od 70 panelista iz Evrope, Azije, Severne i Centrale Amerike. Ključni govornici su teoretičar kreativnog razmišljanja i inovacija Edvard de Bono, futurolog Rolf Jensen i klarinetista, predsednik Evropske asocijacije festivala i generalni i umetnički direktor "Ljubljana festivala" Darko Brlek.

Učešće na konferenciji potvrdili su, kako navode organizatori, i ministar finansija Lazar Krstić, ministar energetike Zorana Mihajlović, ministar privrede Saša Radulović, ministar prosvete Tomislav Jovanović, ministar poljoprivrede Dragan Glamočić i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.Među učesnicima su i predstavnici kompanija Microsoft, Google, Facebook, Apple, Fiat, Antenna Group, Philip Morris, McKinsey & Company, Gazprom Neft, British Petroleum, Erste Bank, Falkensteiner Mićaeler Tourism Group, kao i Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija.

Paralelno sa glavnim predavanjima održaće se sesije posvećene kreativnosti kao pokretaču razvoja Srbije.Dvodnevna konferencija "Kvantni skok" će se održati u teatru Madlenianum u Zemunu.

http://www.youtube.com/watch?v=33EmzAJ18Ug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track