Nije vam potreban novčanik u restoranu, ako imate ovu aplikaciju!
Foto: Shutterstock

Digitalni vodič kroz bankarstvo

Nije vam potreban novčanik u restoranu, ako imate ovu aplikaciju!

Moja online banka -

Proveli ste lepo veče sa prijateljima ili dragom osobom, ručali sa poslovnim partnerima ili porodicom i vreme je da platite račun. Digitalni svemir u kome živimo daje nam beskrajne mogućnosti plaćanja, a da ne posegnemo za novčanikom. Zapravo, u ovom slučaju, ne moramo ni da ponesemo novčanik.

Obični novčanici odavno su prevaziđeni kada je u pitanju sigurnost u džepu. Novčanici su se preselili u mobilne telefone i situacije poput zaboravljenog novčanika lako se rešavaju u nekoliko klikova, i to u jednoj aplikaciji.

Jedan od najboljih mobilnih novčanika ima oznaku jabuke. Dizajnirano ga je Apple da bi zamenio potrebu za fizičkim novčanikom i da bi omogućio mobilnim uređajima da postanu univerzalniji. Apple Pay je beskontaktna mobilna usluga finansijskih transakcija razvijena za Apple uređaje. Kompatibilan je sa bilo kojim iPhone telefonom, Apple satovima, Mac računarima sa Touch ID i Apple iPad.

Većina velikih provajdera kreditnih i debitnih kartica, pre svega Mastercard®, podržava Apple Pay, a prihvaćen je kao opcija plaćanja u bankama i prodavnicama širom sveta, uključujući Srbiju, a ogroman broj aplikacija i web lokacija za kupovinu, zabavu i usluge takođe su počele da navode Apple Pay kao način plaćanja.

Kako radi Apple Pay?

Za aktivaciju Apple Pay usluge potrebno je da Mastercard® karticu ProCredit banke dodate u Wallet aplikaciju, koja je sastavni deo iOS. Jednu Mastercard® karticu možete koristiti u okviru Apple Wallet na više mobilnih uređaja, a u Apple Wallet možete uključiti od 8 do 12 kartica.

Plaćanje je brzo, sigurno i jednostavno - samo otključajte i prislonite vaš Apple uređaj na POS terminal!

Evo i nekih prednosti Apple Pay usluge umesto tradicionalnog plaćanja:

-Transakcije su zaštićene tokenizacijom i otiskom prsta ili prepoznavanjem lica;

-Neograničena kupovina;

-Uklanja potrebu za unosom PIN koda u čitač kartica;

-Aplikacija se automatski otvara kada je u dometu čitača kartica, bez potrebe za navigacijom do nje;

-Omogućava korisnicima da kupuju čak i kada izgube ili zaborave svoj novčanik;

-Radi sa svim trgovcima koji prihvataju beskontaktne metode plaćanja.

Apple Pay ne ide nigde, to je sigurno, kao što je ovaj način plaćanja 100% siguran i čini da naše kupovine i druženja budu lagana i opuštena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track