DRAMA U ARGENTINSKOM TIMU: Tri igrača lete sa terena, selektor za Hrvate sprema PAKLENI TROJAC
Foto: EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

nako početnog šoka

DRAMA U ARGENTINSKOM TIMU: Tri igrača lete sa terena, selektor za Hrvate sprema PAKLENI TROJAC

Mundijal 2018 -

U Argentini je već nakon prve grupne utakmice na Svetskom prvenstvu u Rusiji zavladala apatija i razočaranje.

Remi protiv Islanda razočarao je naciju sazdanu od četrdesetak miliona stanovnika, ujedno i samoprozvanih izbornika. Ipak, u poslednjem talasu iskazanog nezadovoljstva nesumnjivo je kako ne greše.

Argentina je protiv Islanda - razočarala. Igrom je podsetila na blede partije u okviru južnoameričkih kvalifikacija u kojima je nastup na planetarnoj smotri izborila tek u poslednjem kolu protiv Ekvadora.

Pritisak će sledećih dana biti sve snažniji.

Izgubi li protiv Hrvatske predstojećeg četvrtka, Argentina će uveliko ugroziti plasman u nokaut fazu u koje se u poslednjih osam izdanja svetskih prvenstava kvalifikovala u sedam navrata.

Argentinski selektor Horhe Sampaoli izvrgnut je kritikama. Svestan taktičkih grešaka i pritisnut pritiskom javnosti, prisiljen je na značajnije rotacije pred verovatno odlučujući meč s Hrvatskom.

Argentinski mediji tvrde kako će početna postava sledećeg četvrtka u Nižnji Novgorodu biti lišena Lukasa Biglije, Anhela Di Marije i Eduarda Salvija.

Spomenuti trojac nije, najblaže rečeno, ispunio očekivanja. Prema poslednjim informacijama, zamijeniće ga trio Đovani Lo Celso - Gabriel Merkado - Kristian Pavon.

Argentinski mediji objašnjavaju kako bi Argentina promenama mogla profitirati jer novi trojac svojim profilima garantuje ofanzivniju varijantu i kvalitetniji protok lopte.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VEROVALI U ORLOVE: Ovako se u Bačkom Magliću pripremalo slavlje za pobedu Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track