PROKLETSTVO ŠAMPIONA! NEVIĐENA SENZACIJA! Nemačka se žestoko osramotila protiv Južne Koreje i ispala sa Mundijala! Šveđani i Meksikanci u osmini finala!
Foto: reuters

Auf Wiedersehen

PROKLETSTVO ŠAMPIONA! NEVIĐENA SENZACIJA! Nemačka se žestoko osramotila protiv Južne Koreje i ispala sa Mundijala! Šveđani i Meksikanci u osmini finala!

Mundijal 2018 -

Šokantan rasplet u grupi F! Aktuelni šampioni sveta, fudbaleri Nemačke, završili ispali su u grupnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji!

Nemci su u odlučujućem meču za plasman u osminu finala doživeli katastrofu! Poraženi su od otpisane Južne Koreje rezultatom 2:0! Aktuelni šampion sveta primio je dva gola u sudijskoj nadoknadi vremena i tako posle 80 godina završio učešće u grupnoj fazi takmičenja.

U drugom meču poslednjeg kola grupe F Švedska je ubedljivo savladala Meksiko rezultatom 3:0! Dakle, u osminu finala idu Švedska i Meksiko!

foto: Reuters
foto: Reuters

Nemačka je bila favorit Grupe F i jedna od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka sveta, ali se prvi put posle 1938. godine od nekog takmičenja opraštaju posle prve faze.

foto: Reuters

Južna Koreja je i pored pobede u takodje završila učešće na Mundijalu, ali na trećem mestu Grupe F sa četiri boda, koliko i Nemačka, ali uz lošiju gol razliku.

Pobedu Južnoj Koreji doneli su Jung-gvon Kim u 91. minutu i Heung-min Son u 95. minutu.

foto: Reuters

Fudbalerima Švedske bila je potrebna pobeda nad Meksikom za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, a do toga su došli dominantnom igrom tokom svih 90 minuta.

Švedska je povela početkom drugog poluvremena, odnosno u 50. minutu pogotkom Ludviga Augustinsona. Na 2:0 u 62. minutu povisio je Andreas Grankvist iz jedanaesterca, da bi konačan rezultat autogolom posle trapave reakcije u svom petercu postavio Edson Alvares.

foto: Reuters

Reprezentacija Švedske takmičenje u Grupi F završila je na prvom mestu sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirani Meksiko, ali uz lošiju gol-razliku.

Švedska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe E, dok Meksiko ide na prvoplasiranog iz iste grupe.

TOK MEČEVA:

KRAJ!!! ŠVEDSKA I MEKSIKO IDU U OSMINU FINALA!

96. minut - Južna Koreja - Nemačka - GOOOOL! Totalna katastrofa Nemačke! Koreja vodi 2:0! Nojer na centru, sevnula je kontra, Son pogađa praznu mrežu! Gotovo je! Nemci idu kući.

92. minut - Južna Koreja - Nemačka - GOOOOOL! Južna Koreja vodi 1:0 protiv svetskog šampiona! Nemačka je na kolenima!

90. minut - Južna Koreja - Nemačka - Kakva drama u Kazanju!

87. minut - Južna Koreja - Nemačka - Kakva šansa za Nemčku! Humel je propustio neverovatnu priliku da odvede svoj tim u osminu finala!

78. minut - Južna Koreja - Nemačka - Nemci sve karte bacili na napad!

74. MINUT - Meksiko - Švedska - GOOOOL! Autogol Alvareza! Švedska vodi 3:0! Kakav raspad Meksika!

70. minut - Meksiko - Švedska - Šutirao je glavom Havijer Ernandes. Međutim, njegov pokušaj završio je iznad prečke.

65. minut - Meksiko - Švedska - Sada je Meksiko preuzeo incijitivu na meču! Eventualni gol Nemačke bi značio da Meksikanci završavaju takmičenje u grupnoj fazi.

61. minut - Meksiko - Švedska - GOOOOOL! Švedska vodi 2:0! Strelac je Grankvist sa bele tačke!

foto: Reuters

60. minut - Meksiko - Švedska - Penal za Švedsku! Ektor Moreno ruši Markusa Berga! Sudija nije imao dilemu!

foto: Reuters
foto: Reuters
foto: Reuters

59. minut - Južna Koreja - Nemačka - Lev pravi izmenu! Mario Gomez ulazi u igru! Iz igre je izašao Kedira.

54. minut - Meksiko - Švedska - Švedska nastavlja da opseda gol Meksika!

50. minut - Meksiko - Švedska - GOOOOOL! ŠVEDSKA VODI 1:0! STRELAC JE AUGUSTINSON! Veliki propust odbrane Meksika, Augustinson je ostao sam na desnoj stativi posle centaršuta. Zakačio je loptu Očoa, ali nije mogao ništa. Samo dva meksička defantivca na četvoricu Šveđana. Sada Švedska ima rezultat koji je vodi u osminu

foto: Reuters

47. minut - Južna Koreja - Nemačka! Neverovatna prilika za Nemce! Džošua Kimih je sa puno osećaja podigao loptu, pravo na glavu Leona Goreske, lepo ju je i on zavrnuo, ali paradom Koreju spasava Čo Hjun-Vo.

PRVO POLUVREME BEZ GOLOVA! Posle prvih 45 minuta igre rezultat na oba meča poslednjeg kola grupe F je 0:0

45. minut - Meksiko - Švedska - Sjajna šansa za Šveđane u samom finišu prvog poluvremena! Berg je uputio sjajan udarac ali popta je završila pored stative!

45. minut - Bez golova na oba meča!

39. minut - Južna Koreja - Nemačka - Dve sjajne šanse za Nemčku! Najpre je Varner pokušao udarcem sa ivice šesnaesterca, a onda je nakon kornera zapretio Humels. Uspeli su da se odbrane fudbaleri Južne Koreje.

31. minut - Meksiko - Švedska - Nova prilika za Švedsku! Berg šutirao sa tri metra, ali Očoa je sjajno reagovao!

foto: EPA
foto: EPA

29. minut - Meksiko - Švedska - Čičarito je igrao rukom u šesnaestercu Meksika! Nije svirao ništa Pitana, ali na signalizaciju ljudi kraj monitora traži da se pregleda situacija. Argentinac je rekao: Ništa od penala!

19. minut - Južna Koreja - Nemačka - Kakva šansa za Južnu Koreju! Jung šutira iz slobodnog udarca sa 25 metara pravo u Nojera, međutim, Nemački golman je očajno reagovao, ispada mu lopta iz naručja. U poslednjem momentu je uspeo da je izbije u korner i da spreči protivničkog napadača da je prosledi u mrežu.

foto: Reuters
foto: Reuters

19. minut - Meksiko - Švedska - Meksiko potpuno nezainteresovan za meč...

17. minut - Južna Koreja - Nemačka - Totalna ofanziva Nemaca! Panceri ne uspevaju da probiju bunker Južne Koreje!

9. minut - Južna Koreja - Nemačka - Prvi žuti karton na meču dobio je vezni fudbaler Južne Koreje Jung Vu Jong.

6. minut - Meksiko - Švedska - Švedska ima inicijativu od starta meča! Frosberg je šutirao iz ugla, međutim, Očoa je sjajno intervenisao.

foto: Reuters

16.00 - Utakmice su počele...

foto: EPA, Reuters
foto: EPA, Reuters

Meksiko - Švedska

Reprezentacija Švedske, nakon šokantnog poraza od Nemaca u prošlom kolu, igra protiv lidera grupe Meksika i pobedom bi mogla da se nađe u osmini finala.

Da bi se plasirali u narednu fazu, Šveđani će morati da savladaju lidera grupe sa dva gola razlike.

Meč Meksiko - Švedska igra se na stadionu u Jekaterinburgu.

Nemačka - Južna Koreja

Fudbaleri Nemačke imaju priliku da pobedom nad Južnom Korejom obezbede plasman u nokaut fazu Mundijala u Rusiji.

Ekipa Joakima Leva je nakon šokantnog poraza od Meksika (0:1) na startu nekako uspela da pronađe put do pobede protiv Švedske (gol Krosa u finišu za 2:1), pa bi protiv azijske selekcije konačno trebali da imaju nešto mirniju utakmicu, gde bi im pobeda obezbedila nokaut fazu.

Ni Korejci nisu bez šansi... Potrebna im je pobeda nad Nemcima i da Švedska izgubi od Meksika.

Meč Južna Koreja - Nemačka igra se na stadionu u Kazanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track