DOŽIVI ZDRAVU SRBIJU! Domaćini vas pozivaju u Ušće SC da otkrijete prave ukuse Srbije! (KURIR TV)
Foto: Promo

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

DOŽIVI ZDRAVU SRBIJU! Domaćini vas pozivaju u Ušće SC da otkrijete prave ukuse Srbije! (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Šarmantna Čačanka Marija Slović je prehrambeni tehnolog i vlasnica prodavnice domaćih, tradicionalnih, rukom rađenih proizvoda Domaccini. Kada biste je videli na ulici, nikada ne biste rekli da se bavi i proizvodnjom kajmaka. Ona svojim izgledom odudara od tipične slike žene koja pravi kajmak i sir. Marija je moderna, obrazovana, dobro organizovana i energična žena. Ima troje dece i tri biznisa.

Marija Slović, vlasnica Domaccini radnje, odrasla je u porodici koja se skoro tri decenije uspešno bavi proizvodnjom i prodajom hrane. Posle završene gimnazije odlučila je da studira prehrambenu tehnologiju, a odmah posle fakulteta počela da se bavi kontrolom kvaliteta hrane i tehnologijom proizvodnje. Već devet godina nalazi se na mestu vodećeg ocenjivača bezbednosti hrane, vlasnica je mlekare na padinama Ovčara u kojoj proizvodi kajmak i sir, a pre godinu dana na Dorćolu je otvorila prodavnicu Domaccini, koja je za kratko vreme osvojila srca Beograđana.

foto: Promo

Kao zagovornik zdrave hrane jer zdravlje na usta ulazi, Marija Slović ne samo da ume da proizvede, nego da pokrenem druge tehnologe i proizvođače i pokuša da podigne svest o tome koliko smo važna karika u zdravlju naših komšija, rođaka, prijatelja. Ljudi u ovoj trci za vremenom, pomalo zaboravljaju šta znači zdravo i kvalitetno se hraniti i živeti. Drugi problem je što čovek danas ne sme da veruje ni izgledu hrane, a ni ceni. Sve se svodi na to da verujemo ili ne verujemo onome od koga kupujemo.

Domaccini su osnovani sa idejom da okupe proizvođače koji dele iste snove I koji se nalaye pred istim izazovima. Domaccini je savremeni koncept, proizvođač fine, tradicionalne, neindustrijske hrane, rukom rađene.

A u ovoj oblasti, kao ni u jednoj drugoj, vladaju žene.

Kurir vas poziva u Ušće SC da razmenimo znanje i iskustva i da budete deo Live panela 27.06. i čujete šta imaju da vam kažu Marija Slović, vlasnik Domaccini radnje, Marija Stević, proizvođač šampinjona kuvanim u vinu i Ivana Hero, vlasnik radionice za izradu ručno pravljenog keksa.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track