MOSKVA POD OPSADOM

NI MUVA NE SME DA PROLETI: Neviđene mere bezbednosti pred meč Rusije i Španije (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Utakmica osmine finala Mundijala između Rusije i Španije nosi oznaku najvišeg mogućeg rizika.

Za Ruse je ovo utakmica decenije, jer odavno nisu igrali bitniji meč, ali ih podjednako poput španskog tima, plaši eventualni teroristički napad. Utakmicu će na najvećem ruskom stadionu pratiti 80.000 gledalaca,pa je razumljiv veliki broj policajaca, žandarma i vojnika na obezbeđenju utakmice. Okolo stadiona se mogu videti policajci na konjima, sa psima, specijalne jedinice spremne da u svakom trenutku reaguju.

Da se nešto važno dešava u gradu primetno je pri ulasku u bilo koju metro stanicu. Veći broj pripadnika snaga bezbednosti prisutan je na svim ulazima.

Metro linija broj 1, koja vodi do Lužnjikija, pod posebnom je pažnjom. U svakom vagonu se nalazi policija, kao i na svakom prolazu unutar stanice. Sve veće torbe se pretresaju, a sumnjiva lica zadržavaju kako bi se proverio identitet.

Posebna pažnja pri ulasku u krug stadiona posvećuje se telekomunikacionim vezama. Najstrože je zabranjeno korišćenje privatnog hotspota, a novinarima se oduzimaju i bežični mikrofoni. Rusi posebno strahuju od upotrebe drona, pa u medija centru primera radi non-stop cirkuliše ekipa koja proverava da li su uključene privatne wi fi mreze.

1 / 3 Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Kompanija Frikom, kao regionalni lider u prozvodnji sladoleda, dugi niz godina ulaže u sport i podstiče zdrav način života. Kompanija Frikom je odlučila da i ove godine podrži Fudbalski savez Srbije i da svoj doprinos u jačanju zdravog navijanja. Kompanija Frikom je osmislila i napravila "GOOL" koji je zvanični sladoled Fudbalskog saveza Srbije.

Kurir sport, Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track