Maja Gazdić otkriva ključ uspeh: Ako si svestan svojih mogućnosti, onda je samo nebo granica! (KURIR TV)
Foto: Marina Lopičić

DOŽIVI USPEH

Maja Gazdić otkriva ključ uspeh: Ako si svestan svojih mogućnosti, onda je samo nebo granica! (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Maja Gazdić kaže da je ključ uspeha u neprestanom učenju i prilagođavanju svetu u kojem se sve menja

Gost panela bila je Maja Gazdić, mlada, izuzetno obrazovana i uspešna u poslu u kojem dominiraju muškarci.

1 / 6 Foto: Marina Lopičić

U okviru projekta "Doživi prvenstvo" ističemo ljude čiji uspesi mogu da inspirišu druge. Jedna od osoba koja mnogima može da bude primer je i Maja Gazdić, mlada i energična, a istovremeno izuzetno obrazovana i uspešna žena. Maja je u roku i s visokim prosekom završila Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer telekomunikacije i informacione tehnologije. Trenutno je doktorand, a 2015. upisala je i master studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer ekonomija i menadžment u energetici.

Kao inženjer trenutno radi u kompaniji "Elektromreža Srbije" a. d., a od 2017. predsednica je Skupštine u Privrednom društvu "Elektroistok - Projektni biro". IT industrija u kojoj se Maja pronašla sinonim je za inovativnost i promene, ali u tom svetu dominiraju muškarci. Za Maju to ne predstavlja problem, a kako naglašava, ključ uspeha je u permanentnom učenju i prilagođavanju svetu u kojem se sve menja.

- Važno je, ne samo sticanje znanja, već i permanentno učenje. Sve dok vi radite na sebi i dok se menjate, imate priliku da stvari o kojima ste ranije samo sanjali, pretočite u realnost. Mladi ne samo da su motor drušva već i nosioci razvoja i mislim da drutvo sve više prepoznaje njihov značaj, a to gledamo i kroz strateške odluke kompanija da zapošljavaju mlade ljude što nekada nije bio slučaj. Nekada je na mladost gledano kao na neki nedostatak, a ne kao na prednost, kako bi i trebalo da bude.

Maju, koju uskoro čeka i odbrana doktorske disertacije, kaže da se za sve što danas ima sama izborila: - Ja sam birala da budem drugačija i autentična. Trudila sma se da imam slobodu izbora i slobodu misli, a nekada je takav rizik važan da biste uspeli. Ako ne ruzikujete i ako ste stalno opterećeni tim kako će vas drugi prihvatiti onda nećete moći da uspete niti ćete moći da napredujete, ni na poslovnom kao ni na privatnom planu. Nisam želela da me strah ograničava. Ona ističe kako postoje razne prepreke na putu do uspeha, ali da svako mora biti svestan svojih mogućnosti i potencijala.

Moramo da prihvatamo i poraze jer ponekad je i sam neuspeh sastavni deo uspeha. Moramo biti spremni na poraz, ali i ponosni na svaki svoj uspeh. Ukoliko ste svesni svojih potencijala, onda je samo nebo granica. I onda je važno da se na tom putu bude uporan, istrajan i dosledan. Što se ograničenja tiče, to je nemogućnost prihvatanja promena koje su nužne i neizbežne. Nekada je važno da dobijete i priliku koja vam pruža mogućnost da se dokažete svojim radom znanjem i zalaganjem. Moramo biti odgovorni prema tim prilikama, one su kao mostovi, imaju smisla i verdnost dok su prohodni i postaju potpuno beskorisni kada se sruše. Zato se poverenje mora opravdati.

foto: Promo

Doživi uspeh!

Doživi prvenstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track