BRATSKI Ćiro Blažević: Srbi, vođeni ste kao za onu stvar!
Foto: Kurir Štampano

Bez dlake na jeziku

BRATSKI Ćiro Blažević: Srbi, vođeni ste kao za onu stvar!

Mundijal 2018 -

Legendarni trener iz Hrvatske smatra da je smena Slavoljuba Muslina došla glave Srbiji

Miroslav Ćiro Blažević slavi uspeh fudbalera Hrvatske na SP u Rusiji, ali i ozbiljno analizira učinak Srbije na mundijalu. Legendarni trener koji je sa "kockastima" bio treći na SP u Francuskoj 1998. godine smatra da reprezentacija Srbije po kvalitetu ne zaostaje nimalo u poređenju sa Hrvatskom, te da je glavni problem nestručno vođenje, odnosno smenjivanje Slavoljuba Muslina.

- Žalostan sam, Srbija nije zaslužila da ispadne posle prvog kruga. Ima veliki potencijal. Primitivne anomalije u vođenju saveza odrazile su se tamo gde ne bi nikako trebalo, na igrače. Na onaj najvažniji deo reprezentacije - rekao je Ćiro Blažević u razgovoru za portal Maksbetsport i nastavio:

- Između reprezentacija Hrvatske i Srbije nema neke velike razlike. Obe reprezentacije su tu negde po kvalitetu. Međutim, vođeni ste za ku*ac... Nije selektor kriv što je tu metnut kao padobranac. Smenili ste onoga koji je odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo.

Potom je Miroslav Blažević ocenio učinak hrvatske fudbalske reprezentacije koja se plasirala u finale SP u Rusiji, sa selektorom Zlatkom Dalićem.

- Imamo pravog vođu, stvorena je odlična atmosfera. Igra se "svi za jednog, jedan za sve". Nadam se da će Hrvatska postati svetski prvak - istakao je Ćiro Blažević.

Persona non grata

Šuker ne voli Blaževića

Da nije baš sve bajno i sjajno u Hrvatskoj pokazuje i odnos Miroslava Ćire Blaževića i predsednika tamošnjeg Saveza Davora Šukera. Selektor Hrvatske Zlatko Dalić pozvao je Ćiru na finale u Rusiju, ali to se neće desiti zbog njegovog odnosa sa Šukerom. - Šuker misli da će on biti manje važan ako ja dođem. Nije istina. Šukeru, čemu ti glupi kompleksi? Mnogima moj dolazak ne bi prijao, pa neću ni ići - rekao je Ćiro.

Kurir sport

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track