Štada odgovorila na potrebe tržišta rekordnom proizvodnjom
Foto: Promo

Štada odgovorila na potrebe tržišta rekordnom proizvodnjom

Održiva budućnost -

Tokom prethodnog meseca farmaceutska kompanija Štada u okviru koje posluje i Hemofarm, uspela da je obezbedi dovoljno lekova za snabdevanje više od 100 tržišta širom sveta i da pritom ostvari najveći obim proizvodnje u istoriji dugoj 125 godina.

Naime, kriza izazvana globalnom pandemijom COVID-19 značajno je povećala potražnju za određenim lekovima, a ova kompanija uspešno je odgovorila na nove zahteve tržišta, snabdela globalno tržište potrebnim lekovima i na tom putu postavila novi proizvodni rekord. Obim proizvodnje u martu ove godine za 10 odsto je veći u odnosu na istorijski uobičajeni nivo. Još konkretnije, samo tokom prošlog meseca Štada je proizvela više od 63 miliona pakovanja lekova odnosno 1,2 milijarde jedinica.

Hemofarm posluje u okviru Štada grupe od 2006. godine
Hemofarm posluje u okviru Štada grupe od 2006. godinefoto: Promo

“Neizmerno sam ponosan na to kako su ne samo naše koleginice i kolege iz proizvodnje, obezbeđenja kvaliteta i logistike, već i naši zaposleni koji rade od kuće, širom sveta pojačali svoj rad kako bi nastavili isporuku lekova u ovim izazovnim okolnostima“, poručio je izvršni direktor Štade Peter Goldšmit i dodao da su u ovom trenutku ipak najvažniji zdravlje i bezbednost svih zaposlenih.

Donacija Štade i Hemofarma Srbiji i regionu

Ove nedelje iz Hemofarma su saopštili da je za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, zemlje u kojima ova kompanija ima proizvodne pogone, obezbeđena donacija u vidu 150 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata. Ovom donacijom koja je vredna 45 miliona dinara (skoro 400.000 evra), Štada i Hemofarm žele da pomognu zdravstvene sisteme u ove tri zemlje u borbi protiv korona virusa i omoguće brži oporavak pacijenata.

Koji su lekovi bili prioritet Štade

U ovom periodu kompanija je dala prednost proizvodnji lekova za kojima postoji velika potražnja tokom trenutne pandemije, kao što su antiinfektivni lekovi, imunostimulatori i lekovi protiv bolova. Takođe, u njenom fokusu bilo je i obezbeđenje redovnog snabdevanja lekovima koji se koriste u drugim važnim terapijama poput lečenja karcinoma.

Zahvalnost eksternim partnerima kako bi lekovi stigli u sve delove sveta

Štadini pogoni za proizvodnju, pakovanje i logistiku nalaze se na njenim glavnim tržištima, kao što su Nemačka, Rusija, Srbija, Velika Britanija i Vijetnam. Kompanija se zahvalila svim eksternim partnerima kojih je više od 300, jer su joj čak i u ovim teškim vremenima pružili podršku u isporuci lekova. Posebno veliki napori uloženi su upravo u distribuciju proizvoda i logistiku, kako bi lekovi u najkraćem roku bili dostavljeni pacijentima širom sveta.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track