Najnovije vesti

PRATITE RE-SET SUMMIT ZDRAVSTVO UŽIVO! DANAS OD 10.30 NA KURIR.RS! Budućnost zdravstva i zdravi ljudi
Foto: AMG

PRATITE RE-SET SUMMIT ZDRAVSTVO UŽIVO! DANAS OD 10.30 NA KURIR.RS! Budućnost zdravstva i zdravi ljudi

Održiva budućnost

Adria Media Group u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje RE-SET SUMMIT u periodu od 16. – 27. novembra, koji obuhvata osam online konferencija. Bavićemo se regionalizacijom, zelenom ekonomijom, inovacijama i lokalizacijom, digitalitacijom i turizmom.

Danas od 10 sati na Kurir.rs pratite uživo konferenciju RE-SET ZDRAVSTVO, koja će dati odgovor na pitanje budućnosti zdravstva stavljajući u fokus očuvanje zdravlja ljudi.

Digitalizacija, posebno danas, usled globalne pandemije i mera socijalnog distanciranja je pitanje ovog trenutka, sadašnjosti, neophodnost i potreba.

Transformacija tržišta u sektoru zdravstva dovode i do povećane efikasnosti tržišta zdravstvene zaštite. Ako zdravstvo donosi 10% BDPa, ona je jak motor privrede i traži unapređenja koja time i daju prostora za investitore. Ovaj potencijal moguće je ostvariti samo uz digitalnu transformaciju. zdravstvenog sektora, kao i ljudi koji su u ovom sektoru zaposleni. U poređenju sa susednim zemljama digitalna transformacija je u Srbiji značajno bolja. Ali od ukupne infrastrukturne implementacije, izgradnja i renoviranje zdravstvenih ustanova, opremanje ustanova i ulaganja u zaposlene, zavisi i budućnost koja treba da vodi i do novih modela zaštite, beskontaktih pregleda i personalizovanog zdravstva.

Saradnja javnog i privatnog sektora u zdravstvu je od neophodne važnosti u ovom momentu. Zdravstvene mere privatnog sektora koje su preduzete u proteklom periodu kao i ulaganja u zdravstveni sistem su značajno pomogle da se zdravstveni sistem unapredi.

Na svima nama je da ne zanemarujemo i mere prevencije, kao neohodne za očuvanje zdravlja.

foto: AMG

Foto: AMG

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja