Apatinska pivara omogućila sadnju više od 700 sadnica jasena
Foto: Promo

Apatinska pivara omogućila sadnju više od 700 sadnica jasena

Održiva budućnost -

Učešćem u akciji „Posadi svoj hlad“ Apatinska pivara je doprinela manjoj emisiji ugljen dioksida i to za 16,8 tona na godišnjem nivou, pokazali su podaci nevladine organizacije Zeleni razvojni centar koja je i pokrenula nacionalnu akciju u Srbiji. U proseku, jedan automobil godišnje proizvede oko 1.770 kilograma CO2, što odgovara sadnji 75 sadnica.

Apatinska Pivara
foto: Promo

U toku jesenje i prolećne akcije, Apatinska pivara je obezbedila više od 700 sadnica belog jasena. Građani Apatina i Sombora su posadili po 300 sadnica, dok su zaposleni pivare posadili 125 sadnica širom Srbije. Ambasador Kanade u Srbiji Giles Norman je prilikom akcije ozelenjavanja Apatina, u Gradskom parku posadio i crveni kanadski javor čiji list je ujedno i simbol koji krasi kanadsku zastavu. „Velika energija koju Apatinska pivara, deo Molson Coors grupe ulaže u zaštitu životne sredine u Srbiji i u Apatinu, mnogo govori o njihovom odgovornom poslovanju. Podrška koju kompanija pruža lokalnim ekološkim projektima u upravljanju i reciklaži otpada, kao i odgovorno upravljanje otpadom, otpadnim vodama u svom postrojenju izuzetno je cenjeno u lokalnoj zajednici i ponosni smo što Apatinska pivara dobro predstavlja Kanadu“, rekao je tada ambasador Norman.

Apatinska Pivara
foto: Promo

Ova akcija je samo je jedna od aktivnosti, koju je podržala Apatinska pivara, u mesecu kada se širom sveta obeležava Dan planete Zemlje, a na važne projekte Apatinske pivare podsetila je i Dubravka Korać, predsednica Opštine Apatin. „Apatinska pivara zaista brine o zajednici u kojoj posluje i hvala na ovoj odličnoj inicijativi. Ova kompanija brine o dobrobiti ove opštine i moram da podsetim da je još 2016. godine napravila postrojenje za preradu otpadnih voda vredno 13 miliona evra, koje mnogo znači našoj opštini i našim građanima“, rekla je tokom akcije sadnje jasena predsednica Opštine Apatin.

Apatinska Pivara
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track