VATIKAN: Isus Hrist je prvi tvitovao
Foto: Reuters

Sud neznabošcima

VATIKAN: Isus Hrist je prvi tvitovao

Planeta -
Kardinal je pomenuo i Isusove parabole, koje su za razliku od televizije, upućivale poruke preko neke priče i simbola

RIM - Predsednik Saveta Vatikana za kulturu, kardinal Đanfranko Ravazi izjavio je u Rimu da je "Isus bio prvi koji je tvitovao".

"Hrist je pre svih na svetu koristio Tviter, jer su njegove rečenice bile kratke, suštinske, kao "Ljubi sebe kao bližnjeg svoga"", rekao je "ministar kulture pape" na sastanku "Sud neznabošcima", dijalogu između vernika i nevernika koji je pokrenuo prethodni papa, Benedikt XVI.

Kardinal je pomenuo i Isusove parabole, koje su za razliku od televizije, upućivale poruke preko neke priče i simbola. "Ako sveštenik nije zainteresovan za komunikaciju, onda ne pripada ovom ministarstvu", dodao je Ravazi. Na sastanku na kojem su bili predstavnici italijanskih medija, oni su pomenuli "nepristrasnost i odgovornost" novinara u izveštavanju.

Taj sastanak se dogodio pošto je list Republika objavio dugo pismo poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje upućeno osnivaču tog dnevnog lista levice Euđeniju Skalfariju. U tom pismu papa je odgovarao na pitanja tog novinara ateiste. Forum ili dijalog "Sud neznabošcima" dobio je ime prema drevnom hramu u Jerusalimu gde su mogli da uđu i oni koji nisu Jevreji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track