INFARKT: Pilot prizemljio avion pa umro!

Tragedija

INFARKT: Pilot prizemljio avion pa umro!

Planeta -
Kapetan aviona imao je tokom leta srčani udar, ali je uspeo da obavi prinudno sletanje i kasnije je umro u bolnici u Bojsiju, saopštili su danas američki zvaničnici

BOJSI - Kapetan aviona imao je tokom leta srčani udar, ali je uspeo da obavi prinudno sletanje i kasnije je umro u bolnici u Bojsiju, saopštili su danas američki zvaničnici.

Avion američke kompanija "Junajted Erlajns", Boing 737-900 sa 161 putnikom i šest članova posade, bezbedno je sleteo oko 20 časova po lokalnom vremenu u Bojsi gde su pilota čekala kola hitne pomoći da ga prebace u bolnicu.

Tokom noći pilot je umro, potvrdila je portparolka regionalnog medicinskog centra Sveti Alfons Dženifer Krajnik.

Avion na letu od Hjustona do Sijetla, preusmeren je na prestonicu američke države Ajdaho zbog potrebne hitne medicinske pomoći kapetanu aviona, rekla je portparolka kompanije Kristen Dejvid i dodala da se ukrcao drugi pilot na "stend-baju" i nastavio let do odredišta.

Ona je dodala da je kapetan aviona "očigledno imao srčani udar" tokom leta, tim pre što su neki putnici za lokalnu televiziju naveli da je stjuardesa, preko razglasa, pitala da li ima lekara u avionu i da je jedan putnik otišao u kopit da pomogne.Zvanični uzrok smrti pilota još nije saopšten, dodaje američka agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track