HEROJ KENIJE: Sin ministra policije spasao devojčicu u crvenoj jakni!
Foto: Rojters

Masakr u tržnom centru

HEROJ KENIJE: Sin ministra policije spasao devojčicu u crvenoj jakni!

Planeta -
Abdul Hadži, musliman i sin bišeg kenijskog ministra policije spasio je Amerikanku ketrin Volton i njene tri maloletne ćerke iz kandži terosrista koji su zauzeli tržni centar u Najrobiju

NAJROBI - Amerikanku Ketrin Volton, koja se u napadnutom tržnom centru u Najrobiju našla sa tri male ćerke, spasao je Abdul Hadži, musliman i sin bišeg kenijskog ministra policije, koji je hrabro uleteo u gužvu i izvukao ih, pucajući usput na teroriste iz pištolja.

Priča je ovekovečena fotografijom na kojoj se vidi kako pruža ruku najstarijoj devojčici, četvorogodišnjoj Porši, na čijem licu je jasno ispisan strah, a sada je otkriven i indentitet ovog hrabrog čoveka.

Gospođa Volton, majka petoro dece koja sa suprugom od pre dve godine živi u Keniji, povela je tri najmlađe devojčice u tržni centar i zatekla se taman tamo gde ne treba.

“Zgrabila sam decu i počela da trčim”, priča ona. “Neka žena nas je povukla iza promotivne table preko puta. Videla sam kako meci udaraju iznad prodavnica, a svuda unaokolo razlegali su se krici”.

Tako su se Voltonova i njene ćerke, zajedno sa jednom Kenijkom i dve Indijke, našle zarobljene iza reklamne table. Na sreću, deca su uglavnom bila mirna, a nakon izvesnog vremena provedenog u zaklonu, koje je Voltonovoj izgledalo kao večnost, ugledala je čoveka sa pištoljem koji je hrabro uzvraćao vatru teroristima: to je bio Hadži, koji se uz oca obučio za ovake situacije, i koji je pokušavao da žene tiho pozove da krenu ka njemu.

Bile su suviše uplašene da bi pošle sve zajedno, ali led je probila čertvorogodišnja Porša, koja se izvukla ispod stola i potrčala, postavši tako deo nezaboravne fotografije snimljene tokom opsade tržnog centra.

Na ostalim fotografijama se vidi kako Hadži pomaže preplašenim ženama i deci da se sklone na sigurno, i kako zajedno sa pripadnicima policije učestvuje u okršaju sa teroristima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track