Najnovije vesti

GENIJE: Dečak (9) iz BiH napamet sabira petocifrene brojeve!

Brži od digitrona

GENIJE: Dečak (9) iz BiH napamet sabira petocifrene brojeve!

Planeta
20:32h
Voleo bih da studiram matematiku ili neku drugu prirodnu nauku i da postanem slavan kao Nikola Tesla, priča Mustafa

JEZERO - Mustafa Bajramović, učenik četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Jezera, ima neverovatan dar za matematiku.

Ovaj devetogodišnji dečak sabira i oduzima napamet petocifrene brojeve. Slično je i sa množenjem i deljenjem četvorocifrenih brojeva. Mnogi smatraju da je "čudo od deteta", dok drugari tvrde da je brži i od digitrona.

"Lako pamtim brojeve i volim da sabiram, oduzimam, množim i delim višecifrene brojeve. Sa bratom, koji pohađa deveti razred, takmičim se u učenju. Voleo bih da studiram matematiku ili neku drugu prirodnu nauku i da postanem slavan kao Nikola Tesla", priča Mustafa.

Učiteljica Đana Kulenović ističe da ovaj dečak ima neverovatan talenat za brojeve i matematiku, ali i za tačno i brzo čitanje školskog gradiva.

Majka Šeherzada kaže da je Mustafa svestran dečak.

"Mustafa je sa četiri godine počeo da piše i da čita sam. Stalno je uzimao knjige od starijeg brata Irhana i u njegovim sveskama ispisivao slova i brojeve. Moj suprug Zijad i ja se bavimo poljoprivredom i nemamo dovoljno vremena da sa Mustafom radimo školsko gradivo. Međutim, njemu je Bog dao dar za učenje i njemu nije potrebna naša pomoć", priča ponosna majka.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...