OČAJNI OTAC: Ćerka (14) mi se ubila zbog vašeg Ask.fm, a vi uživate u luksuzu!
Foto: Dejli Mejl

Razočaran

OČAJNI OTAC: Ćerka (14) mi se ubila zbog vašeg Ask.fm, a vi uživate u luksuzu!

Planeta -
Dejvid Smit, otac tinejdžerke Hane, koja je izvršila samoubistvo posle uvreda iznetih na njen račun na internetu, izjavio je da je “zgađen” nakon što je video fotografije sa luksuznog putovanja vlasnika ozloglašeog litvanskog sajta

ŠVAJCARSKA - Otac tinejdžerke Hane Smit (14), koja je izvršila samoubistvo posle uvreda iznetih na njen račun na internetu, izjavio je da je “zgađen” nakon što je video fotografije sa luksuznog putovanja vlasnika ozgloglašenog sajta Ask.fm, koji uživaju u hotelu sa pet zvezdica u Švajcarskoj i piju šampanjac.Hana Smit se obesila prošlog meseca nakon što je bila izložena vređanju na ovom sajtu, a prošle nedelje samoubistvo još jedne tinejdžerke dovedeno je u vezu sa istom društvenom mrežom.Za to vreme Letonci Ilja (34) i Mark (29) Terebin, koji su 2010. osnovali sajt vredan više miliona, uživali su na godišnjem odmoru u Lucernu ušvajcarskim Alpima sa svojim glamuroznim devojkama, a svoj provod ovekovečili su na fotografijama koje je na Instagram postavila Iljina devojka Ana Kazakova (28).Dejvid Smit je sinoć okarakterisao fotografije kao “bezosećajne i odvratne”. “Oni besramno uživaju na visokoj nozi, a ja sam izgubio ćerku i morao sam da prodam kuću”, rekao je on.

“Oni su okrvavili ruke, ali ih je baš briga. Taj novac su zaradili na sajtu koji je ubio moju ćerku Hanu i ja zaista ne znam kako mogu da žive s tim.”Dejvid Smit, koji je vozač kamiona, objasnio je da je prodao porodičnu kuću u Lesterširu i izgubio 20.000 funti. “Hanina sestra Joana i ja nismo mogli da ostanemo u toj kući. Joana je našla Hanu i posle toga više nije mogla da ode tamo gore pa nismo imali drugog izbora nego da prodamo kuću”. Prošle nedelje, prijatelji 14-godišnje Izi Diks, koja je pronađena obešena u svojoj kući u Devonu 17. septembra, optužili su sajt Ask.fm za njenu smrt i obećali da će se boriti da se ovaj sajt ugasi.Oleg Terebin, otac vlasnika sajta, rekao je prošle nedelje da je “besmisleno” kriviti Ask.fm i njegove sinove. “Prestanite da širite te glasine. Da li to znači da ova devojka nije komunicirala ni sa kim drugim: s nastavnicima, roditeljima prijateljima?”Ask.fm je prvobitno saopštio da će imenovati trolove koji su vređali Hanu Smit i da radi na poboljšanju bezbednosti, ali je izvor sajta, koji samo od reklama godišnje zaradi pet miliona funti, kasnije izjavio da je Hana Smit većinu pretećih poruka slala sama sebi.Reagujući na izjave oca Hane Smit, predstavnik društvene mreže Ask.fm juče je saopštio. “Braća su sa još nekoliko stotina drugih gostiju bila na svadbi prijatelja u Švajcarskoj. Bilo bi nepristojno da ne nazdrave srećnom paru. Nadamo se da će gospodin Smit imati razumevanja za to u datim okolnostima.”

http://www.youtube.com/watch?v=dHtjU4yM1zM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track