SANADER KO SULTAN: Noćenje u Njujorku plaćao 25.000 dolara

Odsedao u hotelu Palas

SANADER KO SULTAN: Noćenje u Njujorku plaćao 25.000 dolara

Planeta -
Opisujući hotel kao arhitektonsko čudo na uglu Avenije i Medisona, navodi se da je reč o hotelu sa pet zvezdica, ali i pet dijamanata - oznaku koju od 58 hiljada hotela i restorana širom sveta ima još 0,28 odsto

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader prilikom svojih zvaničnih i nezvaničnih poseta Njujorku odsedao je u hotelu “Palas”, jednom od najluksuznijih na svetu, u kome noćenje košta i do 25 hiljada dolara.

Opisujući hotel kao arhitektonsko čudo na uglu Avenije i Medisona, navodi se da je reč o hotelu sa pet zvezdica, ali i pet dijamanata - oznaku koju od 58 hiljada hotela i restorana širom sveta ima još 0,28 odsto.

FBI je utvrdio da je Sanader u “Palasu” boravio više puta I da je svakog puta uživao kao sultan. Podatke o njegovim boravcima u Njujorku zatražio je Uskok, a od FBi-aja su dobijeni putem Međunarodne pravne pomoći.

Opširno opisujući mogućnosti koje ovaj hotel pruža, navodi se da je Sanader “prosto obožavao luksuz hotela Palas” gde je boravio privatno, sa službenom delegacijom, ponekad sam, a kadkad sa svojom suprugom I ćerkama od kojih je jedna živela u SAD, gde je pokušavala da napravi glumačku karijeru.

Ukazuje se da je “Palas” bio drugi dom za svetske zvezde poput Majkla Džeksona I Vitni Hjuston, kao I da je u njemu sniman dobar deo prve sezone CW-ove prestižne serije “Gošip Girl”.

Uz fotografije luksuzno opremljenih apartmana I kupatila hotela “Palas”, navodi se da se najluksuzniji “tripleks” apartmani nalaze na vrhu nebodera, ukupno ih je četiri I prostiru se na tri nivoa, ukupne površine 465 kvadrata.

Inače, Sanader je po jednoj od šet podignutih optužnica, u slučaju Hipo banke, prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora, a u toku je suđenje za “aferu Fimi medija” koja njega I HDZ, čiji je bio lider, tereti za isisavanje novca preko te marketinške agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track