NEKA JE ŽIV I ZDRAV: Sin Majke Hrabrost proslavio 1. rođendan

Pokojna Jelena Trikić odbila lečenje da bi ga rodila

NEKA JE ŽIV I ZDRAV: Sin Majke Hrabrost proslavio 1. rođendan

Planeta -
Mali Nikola zdrava je i napredna beba, ima osam zubića i samo što nije prohodao. O njemu brine cela porodica, a najviše tata i tetka Sanja

PRIJEDOR - Mali Nikola, sin Jelene Trikić, "Majke Hrabrost" iz Drvara, slavi prvi rođendan. Zdrav je i napredan dečak o kojem brine cela porodica.

Kada poraste, biće ponosan na svoju majku, koja je uprkos teškoj bolesti odlučila da prekine hemoterapiju i postane majka. Jelena Trikić, Majka Hrabrost iz Drvara, preminula je samo mesec dana posle rođenja sina Nikole, koji danas slavi prvi rođendan. Nikola je zdrava i napredna beba, ima osam zubića i uskoro će prohodati i početi da priča. Miljenik je cele porodice, ali i Drvara i Prijedora, gde danas živi.

"Napredan jeste, vidi se po njemu. Što se tiče hodanja, samo što nije. Već je dovoljno opušten da je samo pitanje dana kada će prohodati", kaže otac Goran Dunović.

Nikola odrasta i ima sve što mu je potrebno. O njemu brine cela porodica, a najviše otac i tetka Sanja koja ima dve ćerke, ali sve svoje obaveze podređuje Nikolinim potrebama.

Mali Nikola (Foto: Printscreen RTS)
Mali Nikola (Foto: Printscreen RTS)

Kako kaže, Nikola je centar njihovog sveta. "Sa prvim nestašlucima već pokazuje sve emocije, nije da se samo smeška, nekada i protestuje, nekada hoće malo više pažnje", kaže tetka Sanja.

Otac Goran za svog sina ima mnogo želja, ali je zdravlje na prvom mestu. Siguran je da će kada poraste biti ponosan na svoju majku, a u njihovoj kući mnogo je toga što seća na Majku Hrabrost.

Hrabra Jelena opevana i u pesmi

Povodom 1. rođendana malog Nikole, čitalac iz Republike Srpske spevao je i pesmu pokojnoj majci mališana Jeleni Trikić koja je žrtvovala svoj život da bi dobila bebu.

"Potresen vešću o smrti heroine Jelene (pre godinu dana), a današnjom da mali Nikola slavi prvu godinu svoga života, želim da vam pošaljem jednu svoju pesmu posvećenu Jeleni-ženi heroju", napisao je čitalac Nezavisnih Predrag Babić u poruci.

Jeleni, ženi zvanoj hrabrost

Jelena majko, ti sjajna zvijezdo

što ljubavlju svojom obasja tminu

bosiljem i smiljem ukrasi gnijezdo i

ocu se svome na nebo vinu

Al gnijezdo pusto, ne osta za tobom

ptiče nedoraslo ostade u njemu

ponaljepše biće pod nebeskim svodom

osta spavajući, tvoj ga let ne prenu

I mnogo će puta cvrkutom da traži

majku svoju milu što ka suncu ode

ali tu je otac da mu krila snaži

ti, putuj u vječnost i ne brini rode

Za mrava na zemlji Bog se dragi brine

a kamoli neće za nevino čedo

koje ima svega do majke jedine

znaj, kroz žrtvu tvoju, On ga je pogledo'

Predrag Babić

http://www.youtube.com/watch?v=VQfyKoo-xF4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track