BRODOLOM KOD LAMPEDUZE: Udavilo se 309 putnika, 155 preživelo

Crni bilans

BRODOLOM KOD LAMPEDUZE: Udavilo se 309 putnika, 155 preživelo

Planeta -
Neko je na palubi zapalio vatru ne bi li privukao pažnju okolnih brodova, ali se ona veoma brzo proširila. Svi putnici, na inače prekrcanom brodu, su tada u panci prešli na jednu stranu, pa se brod prevrnuo, a potom potonuo

RIM - Konačan bilans tragedije koja se dogodila u blizini italijanskog ostrva Lampeduza, kada je potonuo brod sa migrantima iz Libije, je 309 žrtava, saopštila je danas italijanska Obalska straža.

Spasilačke ekipe danas su završile pregled potonulog broda, koji se nalazi na dubini od 47 metara, i proteklih dana iz vode su izvadili tela 309 osoba.

Nezabeleženu tragediju je preživeo 155 putnika.

Brod sa migrantima je putovao iz Misrate u Libiji, a počeo je da pušta vodu kada je motor, uz za sada nepoznatih razloga, prestao da radi dok se približavao Lampeduzi.

U tom trenutku neko je na palubi zapalio vatru ne bi li privukao pažnju okolnih brodova, ali se ona veoma brzo proširila.

Svi putnici, na inače prekrcanom brodu, su tada u panci prešli na jednu stranu, pa se brod prevrnuo, a potom potonuo.

Najisturenije italijansko ostrvo Lampeduza je cilj brojnih migranata iz afričkih zemalja i česti su incidenti sa smrtnim ishodima, ali se tragedija ovih razmera ne pamti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track