BANJALUKA: Daktilografkinja Željka K. porodila se u sudnici!

Porođaj na radnom mestu

BANJALUKA: Daktilografkinja Željka K. porodila se u sudnici!

Planeta -
Željka (38), koja je bila u osmom mesecu trudnoće, ostala je posle radnog vremena da dovrši neke obaveze kada su počeli trudovi. Rodila živu i zdravu devojčicu. Pripomogli portiri i čistačice

BANJALUKA - Željka K, daktilografkinja u Osnovnom sudu u Banjaluci, porodila se u četvrtak po podne na radnom mestu, u sudnici!

Zgrada u kojoj se svakodnevno odlučuje o mnogim ljudskim sudbinama, tako je u četvrtak oko 18 časova postala mesto pozitivne vesti za sve.

Željka (38) bila je u osmom mesecu trudnoće, a kako je potvrđeno porodila se sama, dok su manju asistenciju pružile čistačice i portiri koji su se zatekli u sudu. Hitna pomoć je došla za nepuna tri minuta i prevezla majku i zdravorođenu devojčicu u Klinički centar Banjaluka.

Službenica je prema informacijama iz Osnovnog suda ostala nakon radnog vremena kako bi završila administrativni posao, kada su usledili trudovi.

"U nekoliko minuta se sve i završilo. U međuvremenu su u sudnicu došle čistačice i portiri koji rade od 16 časova, ali se majka porodila gotovo sama. Hitna pomoć je došla u rekordnom vremenu, pružila pomoć te su majku i bebu prevezli u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo", naveo je službenik suda koji je zamolio da ostane anoniman.

Nataša Štrkić, portparol Kliničkog centra Banjaluka, potvrdila je u petak da su i majka i beba dobro. "Pacijentkinja je rodila žensko dete, teško 2.640 grama i dugačko 48 centimetara van Kliničkog centra Banjaluka, nakon čega je dovezena kolima Hitne pomoći u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo. Majka se dobro oporavlja od porođaja, a beba je zdrava", dodala je portparol KC Banjaluka.

Maja Vulić, portparol Osnovnog suda Banjaluka, izjavila je da je majka stalno zaposlena u sudu od 2006. godine."U narednom periodu ćemo pokrenuti akciju u kojoj će učestvovati svi radnici suda kako bismo na simboličan način pomogli našoj radnici i njenoj bebi", dodala je Vulićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track