BRŠADIN: Srpska zastava od 10 metara vijori se na pravoslavnoj crkvi!

Hrvati odmah prijavili policiji

BRŠADIN: Srpska zastava od 10 metara vijori se na pravoslavnoj crkvi!

Planeta -
To je službena zastava srpske pravoslavne crkve i imaju je pravo, prema zakonu, postaviti na svoje institucije, ali u dvorištu izjavio je portparol PU vukovarsko-sremske Domagoj Džigumović

VUKOVAR - Mnogi prolaznici koju su danas prolazili kroz Bršadin, selo nadomak Vukovara u kome većinom žive Srbi, iznenadili su se kada su u centru sela videli veliku srpsku zastavu sa četiri ćirilična slova " S" dužine 10 metara koja je postavljena na pravoslavnu crkvu.

Oni koji su prolazili iznenadili su se da pored srpske nema i hrvatske zastave, ali u policiji su objasnili da je sve legalno.

- To je službena zastava srpske pravoslavne crkve i imaju je pravo, prema zakonu, postaviti na svoje institucije, ali u dvorištu. S obzirom na veličinu zastave koja je postavljena na bršadinsku crkvu, ona nošena vetrom izlazi iz dvorišta.

Inače u Bršadinu obeležava se crkvena slava i ta zastava je ostavljena tim povodom i imaju dozvolu da bude postavljena, izjavio je portparol PU vukovarsko-sremske Domagoj Džigumović dodajući kako je u blizini i policijska patrola koja se često tu nalazi zbog kontrole saobraćaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track