PRVO HAPŠENJE: Video živu malu Medi 6 godina posle otmice!
Foto: Rojters

Britanska policija

PRVO HAPŠENJE: Video živu malu Medi 6 godina posle otmice!

Planeta -
Britanska policija također je objavila kompijuterske fotorobote muškaraca koje želi da ispita. Nadležni se nadaju da će uspeti da identifikuju dvojicu muškaraca i utvrde da li su povezani sa slučajem nestanka

LONDON - Policija u Mančesteru uhapsila je muškarca osumnjičenog za otmicu devojčice Madlin Mekkan (9), koja je nestala iz hotelske sobe u portugalskom letovalištu još 2007. godine.

Osumnjičeni je uhapšen nakon što je policija dobila dojavu da se on hvalio da je Medlin video živu prošle nedelje i to, navodno, na jednom mediteranskom ostrvu.

Nadležni su zaplenili i jedan računar koji je poslat na analizu.

Roditelji su organizovali potragu za svojom ćerkom širom sveta, ali uprkos brojnim dojavama nikakvog napretka u istrazi dosada nije bilo. Ovo je prvo hapšenje vezano za ovaj slučaj nakon više godina. Policija, za sada, krije identitet uhapšene osobe, a roditelji veruju da je devojčica još živa.

Britanska policija objavila je da ima novu verziju događaja u slučaju nestanka male Medline. U BBC-ovoj emisiji "Krajmvač" u ponedeljak uveče biće prikazana najdetaljnija rekonstrukcija slučaja dosad.

"Naš dosadašnji rad znatno je promenio vremenski sled i prihvaćenu verziju događaja koji su dosad bili u javnosti", rekao je inspektor Endi Redvud, koji vodi istragu.

Britanska policija također je objavila kompijuterske fotorobote muškaraca koje želi da ispita. Nadležni se nadaju da će uspeti da identifikuju dvojicu muškaraca i utvrde da li su povezani sa slučajem nestanka.

Oni su viđeni oko Praia da Luza i u njemu u vreme nestanka devojčice. Glavni inspektor Endi Redvuo pozvao je javnost da pomogne.

"Fotoroboti su jasni i zamolio bih javnost da ih pogleda i da, ako ih netko prepozna, to javi policiji", rekao je on.

http://www.youtube.com/watch?v=QTf-fyaJBBw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track