Amerika povukla sa tržišta hrvatski pištolj!
Foto: Youtube

Zbog sigurnosne greške u konstrukciji

Amerika povukla sa tržišta hrvatski pištolj!

Planeta -
Radi se o pištoljima "springfield XD-S" u kalibrima devet milimetara i 0,45 ACP, s jednorednim šaržerima, koje je proizveo HS Produkt iz Karlovca

ZAGREB - Američki proizvodač oružja Springfield Armory pozvao kupce pištolja proizvednih u Hrvatskoj da vrate oružje zbog sigurnosne greške u konstrukciji.

Radi se o pištoljima "springfield XD-S" u kalibrima devet milimetara i 0,45 ACP, s jednorednim šaržerima, koje je proizveo HS Produkt iz Karlovca, Vrednost povučenih hrvatskih pištolja u SAD-u, iznosi 131 milion dolara. Pištolji s kratkom cevi od 3,3 inča, namenjeni su skrivenom nošenju, a zbog konstrukcijske greške mogu da opale prilikom punjenja (kod otpuštanja poklopca zatvarača), kao i da zaredom ispale dva metka, kada strelac samo jednom povuče oroz.

Ukupno je povučeno 38.700 modela XD-S i 186.300 modela 0,45ACP.HS Produkt je pre tri godine u SAD izvezao 239.000 komada pištolja.Kako se navodi, stvari nisu previše dramatične, jer će svi pištolji biti prepravljeni zamenom delova čija vrednost ne prelazi nekoliko dolara, pa će zapravo poštarina i eventualni rezervni šaržer biti veća šteta od samog kvara.

http://www.youtube.com/watch?v=QG71E0SZYbA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track