SEKS SKANDAL U OKLANDU: Gradonačelnik delio ljubavnicu sa političkim rivalom!
Foto: Youtube

Len Braun je nedavno reizabran

SEKS SKANDAL U OKLANDU: Gradonačelnik delio ljubavnicu sa političkim rivalom!

Planeta -
Gradonačelnik Braun ima 57 godina, oženjen je i ima troje dece, a skandal ga je u potpunosti javno ponizio

Uspavanu političku scenu najvećeg novozelandskog grada Oklanda “prodrmao” je seks-skandal u čijem je centru Len Braun, gradonačelnik koji je nedavno reizabran na tu funkciju i kojeg zbog moći koju ima smatraju “drugim čovekom u državi” i zovu “supergradonačelnik”.

Priča u kojoj se našao ima sve elemente “sapunice”: seks u gradonačelnikovom kabinetu, bivšu ljubavnicu koja kaže da je delila postelju i sa savetnikom gradonačelnikovog glavnog suparnika, otvoreno pitanje da li je možda reč o nameštaljci kao delu političke kampanje…Skandal je po “prljavštinama” bukvalno nezabeležen u političkoj istoriji Novog Zelanda, gde je privatni život političara tradicionalno “van dometa” medija, ali i van interesovanja javnosti. Gradonačelnik Braun ima 57 godina, oženjen je i ima troje dece, a skandal ga je u potpunosti javno ponizio. Politički, on je levičar.

Očekuje ga istraga Gradskog saveta čiji je cilj da utvrdi da li je prekršio pravila ponašanja, a svakodnevno sluša javne pozive da podnese ostavku na mesto gradonačelnika, na koje je izabran bukvalno nekoliko dana pre razotkrivanja skandala.

Bivša ljubavnica Bevan Čuang, 32-godišnjakinja rođena u Hong Kongu i neuspešna kandidatkinja za jedan lokalni komitet na proteklim izborima, sada kaže da se kaje što je obelodanila priču i ugrozila gradonačelnika, a bes je sad usmerila ka onima koji su je – kako kaže – na to nagovorili.

Ona sad “proziva” blogera koji je priču objavio i Luiđija Viviđija, savetnika u kampanji Braunovog glavnog rivala u trci za gradonačelnika, sa kojim je, kako kaže, takođe bila u intimnoj vezi.

"Bila sam blesava i sad se osećam iskorišćenom, zloupotrebljenom i izmanipulisanom – i to od ljudi za koje sam mislila da su mi prijatelji, a koji su uzeli komadiće onoga što sam rekla da bi unapredili svoje političke pozicije i skupili prljavštinu", napisala je na svom Fejsbuk profilu.

Savetnik je, u međuvremenu, negirao da je bio u vezi sa Bevan.

Politički bloger desničara Kameron Slejter u utorak je objavio, bez imena, Fejsbuk profil žene koja je rekla da je dve godine u vezi sa gradonačelnikom. Braun se potom pojavio na televiziji, potvrdio da je imao vanbračnu vezu i zatražio privatnost – dok ne razreši situaciju sa svojom porodicom. Rekao je i da ne namerava da podnese ostavku, a obelodanjivanje priče nazvao je “jasnim pritiskom” da se povuče i nastojanjima “da ga unište”.

Međutim, stvar se za gradonačelnika dodatno iskomplikovala kad je list “Herald” izvestio – a kancelarija gradonačelnika kasnije potvrdila – da je Braun napisao pismo preporuke, omogućivši Bevan da dobije posao u gradskoj galeriji. Gradski savet tad je najavio pokretanje istrage da bi se utvrdilo da li je Braun zloupotrebio sredstva Grada u toj vezi i da li je prekršio etičke standarde.

Novi zaokret priča je dobila kad je ljubavnica dala novi intervju u kojem je naglasila da nije imala nikakve političke motive za vezu s gradonačelnikom, a da ju je savetnik Braunovog rivala, s kojim je takođe bila u vezi, naterao da priča sa blogerom. Sada se kaje i javno se izvinjava gradonačelniku, a listu “Herald” obezbedila je i poruke koje je preko društvenih mreža razmenjivala sa savetnikom, a koje su objavljene, i koje potkrepljuju njene tvrdnje – da je vršio pritisak na nju da prikupi dokaze o Braunu.

Zbog seks skandala, koji je razotkrio bloger blizak suparničkom političkom timu, neki se pribojavaju da je na Novom Zelandu započela nova era, u kojoj će i privatnost političara doći u centar pažnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track