Rim: U sukobima povređena dva policajca, 15 privedeno

Protestizbog nezaposlenosti i mera štednje u Italiji

Rim: U sukobima povređena dva policajca, 15 privedeno

Planeta -
Grupa demonstranata prevrtala je i palila kontejnere ispred zgrade Ministarstva finansija, koju je gađala jajima, flašama i dimnim bombama, a policajce je napala štapovima i palicama

RIM - Dva policajca su povređena u Rimu u sukobima s demonstrantima koji su protestovali zbog nezaposlenosti i mera štednje u Italiji, a 15 osoba je privedeno.

Grupa demonstranata prevrtala je i palila kontejnere ispred zgrade Ministarstva finansija, koju je gađala jajima, flašama i dimnim bombama, a policajce je napala štapovima i palicama.

Policija je saopštila da je privedno 15 demonstranata i da su dva policajca povređena.

Organizatori tvrde da je na protestu učestvovalo oko 70.000 ljudi, a bilo je angažovano između 3.000 i 4.000 policajaca.

Demonstracijama su se pridružili i imigranti koji traže azil. Oni su nosili transparente sa natpisom "Lampeduza", prenela je agencija Rojters.

Policija je od demonstranata zaplenila predmete koji bi mogli da posluže kao oružje, kao što su lanci, kacige, palice i noževi, a uoči protesta privedeno je 14 ljudi, preneo je Frans pres.

Protesti su okupili više organizacija i grupa, od pobornika za prava migranata, preko onih koji traže bolje uslove stanovanja, pa do protivnika izgradnje železničke pruge u Alpima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track