Pronašla majku posle 57 godina: Svaki dan s njom išla u školu!
Foto: Dejli Mejl

Nije ni znala ko je kondukterka

Pronašla majku posle 57 godina: Svaki dan s njom išla u školu!

Planeta -
Freda Pikering (83) se porodila sa 19 godina, a malu Kerol dala je na usvajanje. Igrom sudbine, usvojiteljska porodica je živela samo desetak kilometara od Frede

KOLINHAM - Freda Pikering (83) je ostala trudna sa hrvatskim emigrantom kada je imala 19 godina. On ju je ostavio i oženio drugu, a Freda je, nakon porođaja, ćerku Kerol (65) dala na usvajanje. Igrom sudbine, usvojiteljska porodica je živela samo desetak kilometara od Frede i svakog dana išla je u školu autobusom u kome je Freda prodavala karte, ali tek 57 godina kasnije njih dve su shvatile šta su jedna drugoj.

Gledajući nasmejana lica školaraca u autobusu u kojem je od 1945. do 1982. godine radila kao kondukterka, Freda se često pitala gde je njena ćerka. Odgovor je bio samo nekoliko sedišta dalje.

Njena ćerka putovala je tim autobusom u školu svaki dan, ali to ni jedna od njih nije znala. Kad je bila nestašna, čak bi i dobila po uvetu od kondukterke koja nije dozvoljavala nekulturno ponašanje u autobusu.Kerol Dejvis pronašla je majku tek 57 godina posle rođenja i poslala joj je pismo.

"Pre nego što počneš da čitaš, predlažem da skuvaš sebi šolju čaja i sedneš u udobnu fotelju. Ne, ovo nisu loše vesti, ali mogle bi da te iznenade... Verujem da si ti moja majka", napisala je ona.

Kerol je rekla majci kako je ne krivi ni zbog čega.

"Uvek sam razumela da je to morala da bude teška odluka", rekla je i izrazila želju da joj se javi, napomenuvši da poštuje njenu odluku ako ne želi da se nađu.

Ipak, Freda je nazvala ćerku čim je pročitala pismo.

"Bilo mi je tako neobično čuti njen glas. Nikada pre je nisam čula", rekla je Freda.

Pošto su se našle Kerol je čula celu priču. Njena majka je ostala trudna s hrvatskim emigrantom koji se kasnije oženio drugom. Naivna Freda nije ni znala da je trudna kada je rodila u porodičnoj kući u Kolinghamu u decembru 1948. godine. Ušla je plačući mami u sobu i rekla "Mama, mislim da sam rodila bebu".

"Zaboleo me stomak. Mislila sam da se bebe iseku iz stomaka, a odjednom mi je beba ispala", ispričala je. Iako je želela da je zadrži, uradila je ono što se očekivalo od neudate tinejdžerke - dala ju je na usvajanje.

Iako su se Freda i Kerol svakodnevno viđale u autobusu, nisu znale jedna za drugu. Danas se ne sećaju nikakvih konverzacija, ali srećne su što znaju da su se kretale u istom svetu. Freda se udala za Rona Pikeringa vozača autobusa koji je vozio Kerol svaki dan.

"Ron i ja nismo mogli da imamo dece i to je jedino zbog čega žalim, što nismo imali porodicu", rekla je. Umro je posle 49 godina braka i udovica je ostala sama na svetu. Kerol se udavala dva puta, ima dvoje dece i troje unučadi. Sada se čuju svakodnevno i imaju odnos kakav majka i ćerka trebaju da imaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja