LEPA I OBRAZOVANA: Ova devojka mesec dana stoji na trgu i ćuti!
Foto: Preent Screen Jutub

Enigma u Prijedoru

LEPA I OBRAZOVANA: Ova devojka mesec dana stoji na trgu i ćuti!

Planeta -
Na izvrnutoj kutiji nepomično stoji preko dana, ne progovara i gleda u jednu tačku. Gledaju je i sugrađani i ništa im nije jasno

Ovo je Jelena Topić, Prijedorčanka koja se, pre nepun mesec dana ukipila na glavnom gradskom trgu. Na izvrnutoj kutiji nepomično stoji preko dana, ne progovara i gleda u jednu tačku. Gledaju je i sugrađani i ništa im nije jasno.Djevojka, koja je završila jedan fakultet, a na drugom treba da diplomira, ostaće najveća gradska misterija.

Barem dok ne progovori.

Jedni objašnjavaju da protestuje zbog nezaposlenosti, jer je završila dva fakuleta, a drugi ocenjuju da je reč o snimanju dramskog rada. Kako god, ona je na postolju na kojem svakodnevno stoji do sada napisala: "Pričala ili ćutala, niko me ne čuje", "Jadna ne bila", "Izolacija", "Isključena", a na Fejsbuku se zapitala da li da se učlani u partiju... Mirko Šević, slikar i vajar iz Prijedora, istakao je da sve što Topićeva radi pripada savremenoj umetnosti, teško razumljivoj prosečnom čoveku. - Njena poruka ćutnjom još je jača u vremenu kada posvuda vlada galama - rekao je Šević.

Podsećamo, Topićeva je nedavno biciklom prešla 1.000 kilometara dug poklonički put do manastira Ostrog i nazad, uprkos vremenskim i zdravstvenim neprilikama.

http://www.youtube.com/watch?v=9e5kA-E62JI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track