OŠUREN: Berluskoni će plaćati bivšoj ženi 1,9 miliona dolara mesečno

Papreno

OŠUREN: Berluskoni će plaćati bivšoj ženi 1,9 miliona dolara mesečno

Planeta -
Bivši supružnici sreli su se 1980. u svlačionici teatra u Milanu, gde je Berluskoni gledao tačku u kojoj je Lario nastupala. Venčali su se 1990. i bili u braku 22 godine

RIM - Italijanski sud prepolovio je prvobitno određenu novčanu sumu, koju bivši premijer Silvio Berluskoni treba da plaća svojoj bivšoj ženi, preneli su mediji.

Berluskoni, jedan od najbogatijih Italijana, sada će morati da plaća bivšoj supruzi Veroniki Lario, s kojom ima troje dece, 1,9 miliona dolara mesečno.

Bivša glumica Lario podnela je zahtev za razvod 2009. godine, podsetio je Bi-Bi-Si.

Berluskoni je ranije izjavio da je tročlano sudsko veće najpre donelo "nerealnu" odluku, jer ga čine "feministkinje i komunistkinje".

Bivši supružnici sreli su se 1980. u svlačionici teatra u Milanu, gde je Berluskoni gledao tačku u kojoj je Lario nastupala. Venčali su se 1990. i bili u braku 22 godine.

Berluskonijeva karijera i život obeleženi su brojnim skandalima - finansijskim i seksualnim.

Zbog toga je Lario, 2007. zatražila od njega javno izvinjenje, u pismu objavljenom na naslovnoj strani lista "Republika".

Lario je pokrenula brakorazvodnu parnicu 2009. posle rođendanske žurke, na kojoj se Berluskoni zabavljao s 18-godišnjom devojkom i optužila ga za veze s maloletnicama.

Berluskoni je zatim žalio zbog okončanja braka, a svoju vezu s Veronikom Lario nazvao "ljubavnom pričom".

U decembru 2012. sud u Milanu je doneo odluku da milijarder i medijski tajkun plaća bivšoj ženi više od 4 miliona dolara mesečno. Prema pisanju italijanskih medija, ta suma je sada prepolovljena.

Kao razlog navedeni su ekonomski uslovi, piše "Korijere dela sera".

Berluskoni (77), ima i dvoje dece iz prvog braka. Sada je veren s Frančeskom Paskale, koja ima 29 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja