OČEKIVALI DEBELE PARE: Plavog anđela planirali da udaju za hiljade evra
Foto: Reuter

Čekali da napuni 12 godina

OČEKIVALI DEBELE PARE: Plavog anđela planirali da udaju za hiljade evra

Planeta -

Bila je tretirana kao investicija i prema njoj su se odnosili sa pažnjom kako bi bila negovana i zaštićena sve do tradicionalne romske punoletnosti

ATINA - Eleftherija Dimopoulou (40) i njen muž Hristos Salis (39), koji su plavokosu devojčicu Mariju, prozvanu Plavi anđeo, kupili za 1.000 evra. Za njenu udaju planirali su da dobiju veliku svotu novca.

Policija veruje da je Marija bila pripremana za udaju jer je zbog svog, kako ističe, izgleda, svetle puti, plave kose i očiju, bila najpoželjnija mlada u tamošnjoj romskoj zajednici, i da se samo čekalo da dete napuni 12 godina.

Sumnja se i da Maria još nije bila prodata zbog dogovora oko miraza. Bila je tretirana kao investicija i prema njoj su se odnosili sa pažnjom kako bi bila negovana i zaštićena sve do tradicionalne romske punoletnosti. Upravo zbog toga devojčica je imala i svoju sobu u kući gde je pronađena, u središnjoj Grčkoj.

Policija raspolaže sa sve više dokaza da je par malenu devojčicu iskorištavao za ples i prosjačenje, a zarađivali su i na dečjem dodatku koji su za nju dobijali.

Inače, policija istražuje i navode da je Maria prokrijumčarena iz Bugarske u Grčku, a da su je krijumčari prodali jeftino jer su bili u bekstvu od policije, zbog čega istražni organi sada pretražuju materijale iz istraga o trgovini ljudima iz perioda od 2009. do 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track