ZAMENILI IM BEBE U PORODILIŠTU: Dve majke 3 nedelje odgajale dete one druge
Foto: Printskrin YT

Bizarna greška u Argentini

ZAMENILI IM BEBE U PORODILIŠTU: Dve majke 3 nedelje odgajale dete one druge

Planeta -
Slučaj možda nikada ne bi ni bila otkrivena da se dve majke, Marija Lorena Gerbeno i Veronika Tehada, kojima su međusobno zamenili decu, nisu sasvim slučajno srele na ulici i započele razgovor o svojim novorođenim ćerkicama

SAN HUAN - Nakon što su im greškom osoblja zamenjene bebe u bolnici, dve novopečene majke iz Argentine su, tri nedelje posle porođaja, odgajale dete one druge.

Ova bizarna greška možda nikada ne bi ni bila otkrivena da se dve majke, Marija Lorena Gerbeno i Veronika Tehada, kojima su međusobno zamenili decu, nisu sasvim slučajno srele na ulici i započele razgovor o svojim novorođenim ćerkicama.

Dani sumnje za advokaticu Mariju Lorenu počeli su nakon što je, još u bolničkom krevetu, primetila da njeno dete ima karakteristike koje ona nije očekivala.Naime, novopečena majka, koja ima još dvoje starije dece, porodila se carskim rezom i rečeno joj je da je njena ćerkica teška oko tri kilograma. Međutim, kada je odojče kasnije odneseno majci, ispostavilo se da je ono teško skoro četiri kilograma, a uz to je bilo rođeno prirodnim putem."Rekla sam im da je to nemoguće, ali oni su mi odgovorili da je sigurno došlo do nesporazuma. Nisam im poverovala tada, a do današnjeg dana nisam dobila iskrene odgovore od osoblja bolnice", rekla je Gerbeno.Ne samo što se činjenice nisu poklapale, već je i njen majčinski instinkt govorio da beba koju je imala uz sebe nije njena. Taj osećaj sumnje potvrđen je nakon što je bukvalno naletela na Veroniku Tehado, koju je poznavala još sa klinike.

Dve majke započele su razgovor i uskoro shvatile da se težine njihovih novorođenčadi, kao i druge karakteristike, poklapale u potpunosti.Majke su bile odlučne da saznaju istinu, pa je Gerbeno podnela krivičnu prijavu, zahtevajući DNK test, koji je potvrdio njene i Veronikine sumnje. Ubrzo je ustanovljeno da su devojčice zamenjene po rođenju, pa su porodice u ponedeljak na sudu “razmenile” decu."Provela sam tri nedelje sa bebom koja nije bila moja, ali sam joj podarila svu svoju ljubav i pažnju", rekla je Lorena Gerbeno.Klinika u kojoj su se majke porodile na kraju je priznala grešku, ali po svemu sudeći neće izbeći krivičnu odgovornost.

http://www.youtube.com/watch?v=4MHC-5qM010

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track