OBRT U ISTRAZI: Nestala Dubrovčanka neće da se vrati kući!
Foto: AP

Roditelji u očajanju

OBRT U ISTRAZI: Nestala Dubrovčanka neće da se vrati kući!

Planeta -
Mladost, ludost i ljubav su reči koje koriste policajci kako bi objasnili misteriozni nestanak i telefonski poziv Andre svojim roditeljima iz Londona

LONDON - Nezadovoljnih izraza lica dvojica istražioca izašla su iz otpečaćenog stana Andre Pirjač (19) u petak na zagrebačkoj Trešnjevci, a koja je posle dvodnevne potrage pronađena ni manje ni više nego u Londonu.

I dok se Andrea, inače brucoš pravnog fakulteta, još uvek nalazi pod patronatom britanske policije i hrvatskog konzulata koji pokušavaju rekonstruisati celi tok događaja od dana nestanka do dana pronalaska kao i što je prethodilo tajanstvenom begu na Ostrvo, hrvatski mediji nezvanično sanaju da je pronađena devojka zapravo imala za cilj da ostane u Britaniji.

Mladost, ludost i ljubav su reči koje koriste u rekonstrukciji policajci, a toga su sve više svesni i Andreini roditelji koji više nemaju snage razgovarati sa novinarima, posebno pošto su ih dvojica policajaca pokušala ohrabriti rečima.

" Komplikovano je, potrebno je strpljenje, shvatite nemamo da vam nešto novo kažemo. Objavljen je niz neistina. Šokirani smo. Najvažnije je da je ona nađena, poručila je kroz zatvorena vrata stana očajna majka pronađene devojke.

Koje su to informacije policajci saopštili bračnom paru Pirjač ostalo je nepoznato, ali se nagađa da najveći deo odgovora na misteriozni nestanak se krije u njenom računaru.

Da podsetimo posle Andreinog nestanka i pronalaska u Londonu iz ovog grada počele su dolaziti različite informacije, jer je Andrea od straha često menjala svoj iskaz, svesna da je pozivom majci u Dubrovniku rečima " Pomozi mi majko", digla na noge stotine ljudi koji su se uključili u potragu.

Prema dostupnim informacijama ona je pronađena sama u jednom apartmanu u četvrtak ujutro, ali ga je koristila zajedno sa još jednim muškarcem, sa kojim je preko Skajpa započela razgovora letos pre nego što je otišla na studije u Zagreb. Pao je ubrzo dogovor da se vide sa prvim danima jeseni, a realizacija susreta usledila je ove nedelje. Naime Andrea je kupila kartu i otputovala u susret ljubavi.

Zagrebačka policija je završila slučaj, ako od kolega iz Londona stignu rezultati da Andrea nije bila žrtva nikakvog krivičnog dela i da je apel za pomoć u stvari bio lažan.

Londonski policajci sada razogovaraju sa misterioznim mladićem, zbog koga je ova Dubrovčanka pravalila hiljade kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track