POMOZIMO DEDI DA SKUPI 50.000 EVRA: Evo kako možete pomoći bolesnom dečaku (10)!
Foto: Printscreen

Budimo humani

POMOZIMO DEDI DA SKUPI 50.000 EVRA: Evo kako možete pomoći bolesnom dečaku (10)!

Planeta -
Desetogodišnji Igor Starčević ukoliko hitno ne operiše tumor na mozgu, koji rapidno raste, prognoze lekara za njegov oporavak nisu sjajne. Situacija se pogoršala, zbog čega desetogodišnjak ima sve veće glavobolje, nesvestice i krvarenja

BEOGRAD – Na zahtev mnogobrojnih čitalaca Kurira koje je ganula priča o desetogodišnjem Igoru Starčeviću kome predstoji komplikovana operacija tumora na mozgu objavljujemo kao možete pomoći ovom dečaku.

Podsetimo desetogodišnji Igor Starčević uskoro bi trebalo da se upusti u najveću bitku svog života. Ukoliko hitno ne operiše tumor na mozgu, koji rapidno raste, prognoze lekara za njegov oporavak nisu sjajne. Situacija se poslednjih meseci pogoršala, zbog čega desetogodišnjak ima sve veće glavobolje, nesvestice i krvarenja.

Za operaciju, koja košta 100 hiljada maraka ( oko 50.000 evra) mališan bi trebalo da obezbedi 30 odsto sredstava, što je,i u normalnim okolnostima života mnogo. Igor, nažalost, sa svojim dedom mora da učini i nemoguće, jer njih dvojica žive sami, sa 120 maraka mesečno (oko 60 evra). Deda prima invalidninu 30 maraka, a 90 maraka Igor prima od Centra za socijalni rad jer je napušteno dete. Majka ga je ostavila pre četiri godine.

Otišla je u Centar za socijalni rad, i jednostavno rekla da se odrekla deteta. Zbog čega, to niko ne zna. Njega, koga je rodila, i u stanju kakvom jeste, kao da je stara, iznošena stvar, samo je prepustila životu na milost inemilost. A dečakov deda, koji se za glavu hvata od brige i onoga što ga čeka, kaže da od borbe za unukov život ne odustaje. Igorov otac, nadniči i pokušava da obezbedi neki dinar, dok Igor svoje dane provodi učeći, boreći se za dobru ocenu, kao i za svaki novi dan svog života.

Uputstvo za uplatu pomoći koji šalju iz BiH je:

Humanitarni broj do kraja okrobra u BiH 1413Broj tekućeg računa: 45 17 35 51 000 UniCredit banka, Filijala Doboj.

Dok uputstvo za uplatu pomoći iz inostranstva je sledeće:PRIMATELJ: Marko Starčević (Mali Prnjavor, 74214 Prnjavor Mali)BROJ RAČUNA PRIMAOCA: 45173551101S.W.I.F.T. UNCR BA 22IBAN: BA39 3383 9028 7044 9194Unicredit bank d.d. Poslovnica Doboj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track