NIJE KAO TATA: Mala Berluskonijeva Marina neće u politiku
Foto: Rojters

Ne bi na čelo stranke

NIJE KAO TATA: Mala Berluskonijeva Marina neće u politiku

Planeta -
Najstarija ćerka (47) nekadašnjeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija odlučno je odbacila ideju o ulasku u političke vode

RIM - Marina, najstarija ćerka bivšeg italijanskog premjera Silvija Berluskonija, poriče spekulacije, koje su se pojavile u stranci njenog oca, da bi usled njegovih problema s pravdom mogla da ga zameni na liderskoj poziciji.

Osim što je optužen u seriji sudskih sporova, 77-godišnji Berluskoni će biti i predmet glasanja u italijanskom senatu o tome da li ga treba odstraniti iz parlamenta, što ga izlaže riziku da bude uhapšen, izveštava Rojters. Tim povodom je nekoliko članova Berluskonijeve stranke tokom vikenda za medije izjavilo kako bi njegova 47-godišnja ćerka Marina mogla da uđe u politku i zameni ga.

Marina Berluskoni je međutim danas, kao i više puta ranije, odlučno odbacila takvu ideju, naglašavajući da nikada nije imala, niti sada ima nameru da se angažuje u politici. Berluskonijeva prošlonedeljna odluka da suspenduje aktivnosti svoje stranke desnog centra PDL i oživi svoju staru grupaciju Forca Italija je produbila razdor između lojalnih pristalica četvorostrukog premijera i pobunjeničke grupe, koja podržava ministra unutrašnjih poslova Anđelina Alfana.

Alfano je ranije ovog meseca bio na čelu onih koji su osujetili Berluskonijev pokušaj da sruši krhku koalicionu vladu premijera Enrika Lete, sastavljenu od pripadnika desnog centra i njihovih tradicionalnih protivnika iz demokratske stranke.

Osim za utaju poreza, Berluskoniju se sudi i za korupciju i plaćanje maloletnicama za seksualne usluge, što on sve poriče, tvrdeći da su to pokušaji levičarski nastrojenih sudija da ga politički unište.Berluskonijeva ćerka Marina, koju je američki magazin Forbs proglasio jednom od najmoćnijih žena sveta, rukovodi njegovom holding kompanijom Fininvest, koja kontroliše medijsku kuću Mediaset, izdavača Mondadori i fudbalski klub Milan.

Pomenuti magazin ukupnu imovinu Berluskonijeve porodice procenjuje na 6,2 milijarde dolara neto.

Marina Berluskoni sa mužem
Marina Berluskoni sa mužem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track