VIDEO Trenutak u kom klovn ubija meksičkog narko-barona (63)!
Foto: Youtube

Meta atentata bio je najstariji brat vođe Tihuanskog kartela

VIDEO Trenutak u kom klovn ubija meksičkog narko-barona (63)!

Planeta -
Video kamere zabeležile su dramatičan trenutak u kom je meksičkog narko-barona Fransiska Rafaela Arelijana Feliksa, iz Tihuanskog kartela, na porodičnoj proslavi rođendana ustrelio ubica maskiran kao klovn

Video kamere zabeležile su dramatičan trenutak u kom je meksičkog narko-barona Fransiska Rafaela Arelijana Feliksa, iz Tihuanskog kartela, na porodičnoj proslavi rođendana ustrelio ubica maskiran kao klovn, a do videa je došao i objavio ga list “Semanario Zeta” iz Tihuane, koji, između ostalog, izveštava i da je istraga o ovom slučaju još uvek u toku.

U video snimku načinjenom 18. oktobra, koji traje oko minut, najpre se vidi kako mnoštvo ljudi prilično mirno sedi na rođendanskoj zabavi, dok pevač sa orkestrom peva tradicinalnu rođendansku pesmu.Kada je pesma otpilike na polovini, pred kamere stuap klovn u jarko plavom kostimu i sa kovrdžavom pink perikom na glavi, a trentuak zatim, kamera se koči i čuju se četiri uzastopna pucnja, vrištanje i metež.Prema nekima od izveštaja, o kojima “Semanario zeta” piše, sa “klovnom” su bile još dve osobe, ali nije jasno da li su i one bile u kostimima i o kome se zapravo radi.Porodica Feliks zauzima istaknuto mesto u trgovini drogom, a meta atentata bio je najstariji brat vođe Tihuanskog kartela. Ustreljeni Fransisko (63) je, nakon hapšenja u Meksiku 1993, zbog različitih optužbi vezanih za drogu, u zatvoru proveo skoro 15 godina.Američke vlasti su prikupile dovoljno dokaza da 2006. izdejstvuju njegovo izručenje u Kaliforniju, gde je optužen za slučaj iz 80-tih godina, kada je poliijkom agentu u civilu prodao kokain. Pošto mu je kazna preinačena u uslovnu, 2008. je oslobođen i vratio se u Meksiko.Tihuanski kartel, predvođen mnogobrojnom braćom i sestrama iz porodice Feliks, bio je jedan od najmoćnijih kartela droge u Meskiku, ali hapšenjem i ubistvima nekih od svojih vodećih članova postepeno je oslabljen.Havijer, Bendžamin i Eduardo Feliks, Mlađa braća ubijenog Fransiska, trenutno se nalaze u zatvoru, na odsluženju zatvorskih kazni u SAD, dok je njegov brat Ramon 2002. ubijen u vatrenom okršaju sa policijom.

http://www.youtube.com/watch?v=usu2c0_2WhE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track