NEVREME U HRVATSKOJ UZELO PRVU ŽRTVU: Poginuo muškarac kod Varaždina!
Foto: Zagreb.hr

Udar bure od 220 km i sneg

NEVREME U HRVATSKOJ UZELO PRVU ŽRTVU: Poginuo muškarac kod Varaždina!

Planeta -
U Zagrebu je vetar na trenutke dostizao jačinu od 60 kilometara na sat, a zabeležene su i brojne intervencije vatrogasaca. Vetar je rušio drveće i kontejnere

U Mirkovcu Brezničkom kod Varaždina poginuo je 46-godišnji muškarac na kog se srušilo drvo posle snažnog udara vetra. Ovaj radnik na farmi stradao je na mestu događaja. U nevremenu u Rijeci povređeno je 20 ljudi, a teške povrede su zadobila i tri učenika u Opatiji. Snažno nevreme u noći na ponedeljak pogodilo je veći deo Hrvatske . Na Jadranu duva orkanska bura, zbog čega je za saobraćaj zatvoreno nekoliko auto-puteva i mostova. Na Sljemenu i Zavižanu pada sneg, dok se u Gorskom kotaru i Lici očekuje i stvaranje 'belog pokrivača'.U Zagrebu je vetar na trenutke dostizao jačinu od 60 kilometara na sat, a zabeležene su i brojne intervencije vatrogasaca. Vetar je rušio drveće i kontejnere. Zbog olujnog vetra jutros se srušio deo glavne zgrade Paromlina, a mogao bi da se uruši i ostatak tog jednog od najvažnijih zagrebačkih spomenika industrijske arhitekture, smeštenog između Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" i Glavnoga železničkog kolodvora.

U Opatiji su teško povređena tri učenika nakon što su na njih pala stabla. Hitno su prebačeni u bolnicu Kantrida, a prema prvim informacijama zadobili su povrede kuka i glave. U Marčeljevoj Dragi dva radnika su teško stradala u padu s osam metara visine. Povređenih ima i u ostalim delovima Rijeke, a na terenu je non-stop Hitna pomoć. Nastava je odgođena u većini škola.

Na Krčkom mostu zabeležen je najjači udar bure od čak 220 kilometara na sat. Prema podacima iz riječke Javne vatrogasne jedinice oštećeno je dosta automobila i prozora, a ima i oštećenih krovova.Građanima se preporučuje da se po gradu ne kreću bez nužne potrebe, da ne otvaraju prozore te da strpljivo čekaju dolazak vatrogasaca. Meteorolozi navode da će jaka bura duvati celi dan i da se tek večeras očekuje nujeno slabljenje.

Foto: Facebook/čitaoci
Foto: Facebook/čitaoci

Zbog orkanskog vetra zatvoreni su putevi Sveti Rok i Posedarje u oba smera, Maslenica- Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki i Paški most, te riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje u oba smera.Samo za lična vozila otvoren je auto-put Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smera.Bura je zasad, koliko je poznato, nanijela i manje štete na objektima, krovovima i opremi prometnica na novljanskom području.Da stižu ozbiljne vremenske nepogode, ukazuju i podaci Evropske meteorološke službe. Izdan je crveni alarm, koji upozorava na ekstremno vreme. Vetar jačine i do 115 kilometara na sat očekuje područje Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track