TAJNA AMERIČKA PONUDA: 10 miliona dolara za dojavu o ubistvu ambasadora

Potraga za napadačima na ambasadu u Libiji

TAJNA AMERIČKA PONUDA: 10 miliona dolara za dojavu o ubistvu ambasadora

Planeta -
Zvaničnik Stejt departmenta je rekao da jeste neobično što nije objavljena nagrada, ali je rekao da istražitelji imaju druge načine da informacija o nagradi stignu do koga treba

VAŠINGTON - Američki Stejt department saopštio je danas da je od januara tajno nudio deset miliona dolara za informaciju koja bi dovela do hvatanja umešanih u napad na diplomatsko predstavništvo u Bengaziju prošle godine.

U dopisu članovima Kongresa SAD Stejt department navodi da ponuda nagrade nije objavljena na sajtu ili plakatima kako se obično čini, zbog bezbednosnih pitanja u vezi s istragom o napadu 11. septembra 2012, kada je su ubijena četiri Amerikanca, među kojima i ambasador.

Zvaničnik Stejt departmenta je rekao da jeste neobično što nije objavljena nagrada, ali je rekao da istražitelji imaju druge načine da informacija o nagradi stignu do koga treba.

Istražitelji su pojedincima stavili do znanja da postoji novac za one koji dođu do informacija koje mogu dovesti do hapšenja ili presude odgovornima za napade, rekao je taj zvaničnik koji tražio da mu se ne objavi ime.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track