POBEDIO ŽIVOT: Rođen bez ruku, a danas bubnjar!

Heroj

POBEDIO ŽIVOT: Rođen bez ruku, a danas bubnjar!

Planeta -
Ne dozvoljavam svom fizičkom invaliditetu da mi stane na put. Borac sam i uvek ću pronaći rešenje da neke stvari uradim sam, kaže Kornel Hriska iz Rumunije koji je rođen bez obe ruke

Kornel Hriska-Mun je rođen u Rumuniji 1991. bez podlaktica i sa deformisanom levom nogom. Kažu da je njegova majka vrištala kad je prvi put ugledala svoju bebu, a doktori u porodilištu predviđali su da će živeti tek nekoliko sati.

Shodno tome, dečakovo rođenje nije pratilo izdavanje rodnog lista, a beba je premeštena u dom za neželjenu decu u unutrašnjosti zemlje. Tamo je smeštena u metalni krevetac, dali su joj malo mleko i ostavili da umre.

Ali beba Kornel je, srećom, imala druge planove – počela je da napreduje. U dobu od sedam meseci jedan gostujući doktor zapazio je bebu bistrog pogleda, i kontaktirao je humanitarnu organizaciju u Velikoj Britaniji sa molbom da se premesti u sredinu koja bi detetu pružila adekvatnu zdravstvenu negu. Usvojio ga je britanski bračni par Dorin i Ken Mun, koji, uz njega, imaju još četiri ćerke.Tako počinje priča o Kornelu, mladiću koji danas studira filozofiju i teologiju na "Keble Collegeu" u Oksfordu."Sviđa mi se zajedništvo među studentima Oksforda, uživam u različitim sekcijama, a među njima je i džez orkestar. Tu sviram bubnjeve", kaže.

"Ne dozvoljavam svom fizičkom invaliditetu da mi stane na put. Borac sam i uvek ću pronaći rešenje da neke stvari uradim sam", kaže.Evo kako je ovaj hrabri momak pronašao način da svira bubnjeve. Osim bubnjeva, Kornel svira kontrabas i bas gitaru. Inače, Kornelov muzički rad možete pratiti na njegovom kanalu na Jutjubu.

http://www.youtube.com/watch?v=PxPZiNmcfq8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track