NOKAUTIRAJ JEVREJINA: Bolesna igra širi se među obesnim njujorškim tinejdžerima?!
Foto: Youtube

Šokantno

NOKAUTIRAJ JEVREJINA: Bolesna igra širi se među obesnim njujorškim tinejdžerima?!

Planeta -
"Igra" se zove Nokaut i igra se u "čoporu", a cilj je da jedan iz grupe samo jednim udarcem obori slučajnog prolaznika na zemlju

NJUJORK - Jevrejski dečak (12) povređen je prošle nedelje kada ga je grupa obesnih njujorških tinejdžera iznenadila i udarcima oborila na zemlju.

Ozbiljna policijska istraga je u toku pošto se veruje da ovo nije izolovani napad već samo jedan u seriji, a da je u pozadini svega, verovali ili ne - tajna igra koja se zove Nokaut.

Dosad je prijavljeno 8 napada, a u javnosti se pojavio i snimak na kojem se vidi kako grupa crnih tinejdžera napada mladog Jevrejina (19). Pravila su sasvim jednostavna - iz "čopora" tinejdžera izlazi jedan koji ima zadatak da iznenadnim udarcem, bez ikakvog razloga, na zemlju obori nepoznatog prolaznika. Najviše bodova dobija onaj čija meta padne iz prve. Svi napadi dosad odigrali su se u njujorškoj četvrti Kraun hajts u kojoj uglavnom žive ortodoksni Jevreji, ali i crnci.

Mlađi Njujorčani tvrde da igra postoji i da se što je najgore neprestano igra već deceniju i više jer je se sećaju i iz svog detinjstva, ali potvrđuju da nikada nije bila usmerena protiv Jevreja već je da je cilj bio oboriti slučajog prolaznika na ulicu jednim udarcem bez obzira koje je boje kože ili vere.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE

http://www.youtube.com/watch?v=S7u1HbGNMn0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track