ISPUNILI MU SAN: Dečak (5) oboleo od leukemije postao Betboj na jedan dan
Foto: Rojters

San Francisko pretvoren u Gotam

ISPUNILI MU SAN: Dečak (5) oboleo od leukemije postao Betboj na jedan dan

Planeta -
Majlsov dan počeo je tako što je šef policije javno izjavio da je Gotam u problemima te da mu je potrebna pomoć „Batkida“. Nakon čitavog dana provedenog u borbi protiv zločina, dečaku je zahvalio i gradonačelnik Ed Li i predao mu ključeve grada
1 / 14 Foto: Rojters

SAN FRANCISKO - Majls Skot (5) dečak koji se već četiri godine leči od leukemije, imao je želju da postane Betmen na samo jedan dan. Humanitarna organizacija Make-a-Wish i vlasti u San Francisku odlučile su da mu ispune tu želju.San Francisko je postao Gotam na jedan dan, a u organizaciju događaja uključilo se 12.000 građana koji su dečaka dočekali povicima "Betboj".Majlsov dan počeo je tako što je šef policije javno izjavio da je Gotam u problemima te da mu je potrebna pomoć „Batkida“. Nakon čitavog dana provedenog u borbi protiv zločina, dečaku je zahvalio i gradonačelnik Ed Li i predao mu ključeve grada.Svoju podršku Majlsu je na Tviteru je izrazio i američki predsednik Barak Obama, koji je pozvao i na praćenje čitavog događaja.

"Ova želja je značila zatvaranje jednog poglavlja za našu porodicu i okončanje trogodišnjeg unošenja otrovnih lekova u telo našeg sina", izjavila je Majlsova majka Natali.

http://www.youtube.com/watch?v=XkhAXKUvPRg
http://www.youtube.com/watch?v=G0OVPPYltmA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track