Razveo se medijski magnat Rupert Mardok
Foto: Reuter

Raspao mu se i treći brak

Razveo se medijski magnat Rupert Mardok

Planeta -
Mardok (82), koji je čak 38 godina stariji od svoje dosadašnje supruge, bio je s njom u braku od 1999. godine, ali je predbračnim ugovorom bilo određeno da njegova ogromna imovina neće biti ugrožena u slučaju da dođe do rastanka

NJUJORK - Medijski magnat Rupert Mardok razveo se u sredu pred njujorškim sudom od svoje treće supruge Vendi Deng, prenele su agencije.

Mardok (82), koji je čak 38 godina stariji od svoje dosadašnje supruge, bio je s njom u braku od 1999. godine, ali je predbračnim ugovorom bilo određeno da njegova ogromna imovina neće biti ugrožena u slučaju da dođe do rastanka.

Mardok i Deng nisu davali izjave posle desetominutnog brakorazvodnog ročišta u sudu u Njujorku. Detalji razvoda nisu poznati, sem što je par saopštio da je došao do prijateljskog i zajedničkog poravnanja.

Više medija u SAD navodi da će, prema tom dogovoru, Deng zadržati luksuzan stan na njujorškoj Petoj aveniji vredan 44 miliona dolara.

Mardokova imovina se procenjuje na 13,4 mulijarde dolara i on je vlasnik nekih od najvećih svetskih listova - Njujork Posta, Vol Strit Džurnala, britanskog Tajmsa i dnevnika San.

Deng je rođena u Kini 1968. godine i sa 19 godina je došla da studira u Ameriku, gde je završila Jejl. Sa Mardokom ima dve ćerke, Grejs Helen (12) i Kloi (10).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track