MEĆAVA PRETI SAD: Sneg kiša i vetar baš na Dan zahvalnosti

Nevreme

MEĆAVA PRETI SAD: Sneg kiša i vetar baš na Dan zahvalnosti

Planeta -
Prema najavama prognostičara, jak vetar, kiša, i sneg mogli bi da utiču na veliki broj putnika koji će od srede do kraja vikenda putovati za praznike sa aerodroma od Bostona do Vašingtona i od Čikaga do Filadelfije

VAŠINGTON - Snažna snežna mećava približava se sa zapada ka srednjem zapadu i severoistoku Sjedinjenih Američkih Država, i prema procenama meteorologa, pogodiće taj deo Amerike na Dan zahvalnosti, u četvrtak, 28. novembra.

Prema najavama prognostičara, jak vetar, kiša, i sneg mogli bi da utiču na veliki broj putnika koji će od srede do kraja vikenda putovati za praznike sa aerodroma od Bostona do Vašingtona i od Čikaga do Filadelfije.

„Vreme kada očekujemo olujne udare ne može biti gore nego za praznike. Više pokazatelja nam govori da oluja jača na snazi i brzini“, rekao je portparol Nacionalnog centra za vremensku prognozu Kris Vakaro.

Prema njegovim rečima, jaka kiša i snažan vetar uticaće na avio i drumski saobraćaj. Loše vreme, koje je prošlog vikenda počelo na zapadu SAD do sada je odnelo 11 života.

Na jugoistoku Amerike, Alabami, Tenesiju i Kentakiju, ne očekuju se snežne padavine, ali se predviđaju velike kiše, zbog čega postoji opasnost od poplava. Jak kišni talas je već zahvatio Arkanzas, Teksas i Oklahomu.

Očekuje se da tokom praznika za Dan zahvalnosti avio kompanije dnevno prevezu više od dva i po miliona putnika, dok će blizu 40 miliona Amerikanaca putovati kolima u posetu prijateljima i rodbini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja