KANAĐANKA S POLA LICA: Borba protiv maltretiranja mi je teža od bolesti!
Foto: Printskrin YT

Sama protiv svih

KANAĐANKA S POLA LICA: Borba protiv maltretiranja mi je teža od bolesti!

Planeta -
Sara Atvel (18) koju su, u trećem razredu, deca prozvala "debelo lice" i "rugoba" je na Jutjub postavila snimak na kome drži znak "Možda će maltretiranje jednoga dana prestati"

OTAVA - Sara Atvel (18), iz Kanade boluje od neurofibromatoze zbog koje polovinu njenog lica prekriva tumor. Iako se ceo život bori s glavoboljama i zamagljenim vidom, najveća borba za ovu tinejdžerku je ona s nasilnicima u školi.Sari je obolenje konstatovano kada je imala samo osam meseci, a od tada je bila na brojnim operacijama."Moja baka mi je uvek govorila da budem jaka, bez obzira šta se dogodilo", priča ona."Kada sam bila u trećem razredu, deca su počela da me zovu "debelo lice" i "rugoba". Govorili su da sam zarazna, a ja sam se svaki put sklanjala ne odgovarajući im ništa".Međutim, kada je napunila 16 godina, Sara je odlučila da je vreme da uzvrati onima koji je maltretiraju. Zato je na Jutjub postavila snimak na kome drži znak "Možda će maltretiranje jednoga dana prestati"."Bilo mi je dosta i postavila sam video i na Fejsbuk"Nakon što je objavila video, “Discovery” je odlučio da o njoj snimi dokumentarac.

Mnogi hirurzi su zbog složenosti zahvata odbili da operišu Saru, ali nakon četiri operacije u poslednje tri godine, Sara je zadovoljna rezultatom."Većeg dela tumora više nema. Jedino malo oko očiju. Lekari su mi rekli da nisu sigurni da li će se vratiti ili ne", kaže Sara koja danas radi kao ispomoć učiteljima i nada se da će raditi sa decom."Ako sam mogla da se suprotstavim maltretiranju i ako neko dete koje je maltretirano može da me pogleda i kaže sebi "I ja mogu da se borim za sebe", onda verujem da sam pomogla", kaže Sara.

http://www.youtube.com/watch?v=FpqdhZw9S2w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track