Preminuo Nedžad Beširević (19) mladić koji je dirnuo srca mnogih
Foto: Cazin Danas

Posle teške bolesti

Preminuo Nedžad Beširević (19) mladić koji je dirnuo srca mnogih

Planeta -
Od početka bolesti do odlaska sa ovog sveta Nedžad je svoju najbolju mladost proveo u bolničkoj sobi, a punoletnost je dočekao u bolnici

CAZIN - Nedžad Beširević (19) sa Ostrošca kod Cazina, koji se godinama borio sa tumorom limfnih žlezda, sinoć je izgubio tu bitku, saopštila je njegova porodica. "Sinoć u 23:45 naš borac, naš heroj, se preselio na bolji svet, gde nema injekcija, terapija, boli i patnje, Neka je rahmet njegovoj duši, da mu Alah dragi podari najbolje mesto u džennetu", objavljeno je na Facebook grupi "Pomoć za Nedžada Beširevića".

Nedžadu je je u februaru 2006. godine dijagnostikovan Hočkinov limfom (maligne prirode) te iste godine lečio se do decembra gde su lekari konstatovli da se bolest povukla što je i potvrđeno dodatnim pretragama. Nedžad je tada pušten iz bolnice i nastavio je sa svojim normalnim životom, međutim od avgusta 2010. godine došlo je do povratka bolesti, ali ovaj put sa veoma lošim prognozama. Od početka bolesti do odlaska sa ovog sveta Nedžad je svoju najbolju mladost proveo u bolničkoj sobi, a punoletnost je dočekao u bolnici.

Svojim statusom na Fejsbuku Nedžad Beširević je pre nekoliko meseci dirnuo srca mnogih ljudi.

"Ja sam taj, “onaj mali” sto ima rak, ma znaš onaj što se za njega pare skupljaju da preživi. Da, to sam ja. Ja sam ta kasica za dobrovoljni prilog u vašim bankama, žiro račun, humanitarni koncert i humanitarni broj.. to je moj broj, to je moj život i moja stvarnost. Da, to sam ja. Al ja sam i taj što je detinjstvo proveo po bolničkim hodnicima, rođendane “slavio” u bolničkoj sobi, svetsko prvenstvo u fudbalu pratio iz bolničkog kreveta (prekidale me medicinske sestre da mi izmere temperaturu)….. I ja sam još onaj što je ispio život iz svojih najmilijih kao što ga ova “moja” bolest ispija iz mene…"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track