ČOVEK VELIKOG SRCA: Neverovatna priča o Polu Vokeru
Foto: Rojters

Tragično nastradali glumac bio humanitarac

ČOVEK VELIKOG SRCA: Neverovatna priča o Polu Vokeru

Planeta -
Tragično nastradali glumac je anonimno platio verenički prsten koji vojnik iz Iraka nije mogao da priušti svojoj verenici. Tek nakon smrti glumca, radnica iz juvelirnice objavila je identitet anonimnog kupca

Nakon što se medijima proširila priča o preranoj smrti glumca Pola Vokera, na njegovoj Fejsbuk stranici pojavile su se mnoge priče o njegovom humanitarnom radu i njegovoj plemenitosti. Međutim, mnogima je pažnju privukla priča Irene King, bivše radnice jedne juvelirnice u Santa Barbari.

Naime, glumac je još 2004. oko Božića ušao u radnju u kojoj je radila, a Irena će taj dan zauvek pamtiti. Ne zbog toga što je upoznala Vokera već zbog onog što je glumac učinio.

Voker je bio u dućanu kada je mladi par ušao tražeći verenički prsten. Kajl Ufam se baš vratio s prve misije u Iraku i kupovao novi prsten za svoju verenicu kojoj je za oko zapeo dijamantni prsten koji je ko[tao 9.000 dolara. Nažalost, nisu mogli da ga priušte.

U tom trenutku, Voker je došao do Irene i rekao joj: "Stavite to na moj račun". Nakon što je izašao, vlasnik je nazvao par i rekao im da se vrate po prsten.

Iako je Irena obećala da nikada neće otkriti identitet kupca, nakon Vokerove smrti, zaključila je da je vreme da svet sazna njegovo dobro delo. Kristen i Kajl Ufam takođe su se javili nakon što je priča postala internet hit i dospela u medije.

"Primetila sam da je još netko u radnji, ali nisam o tome previše razmišljala. Tada smo shvatili da je to Voker. Malo smo ćaskali, a Kajl je spomenuo da se upravo vratio iz Iraka. Sećam se izraza na Vokerovom licu. Transformisao se", rekla je Kristen za CBS.

Kada su se vratili po prsten, hteli su da saznaju ko ga je platio, ali vlasnik nije želeo da im otkrije. Par tvrdi da su oduvek sumnjali da je reč o Vokeru, ali nikada nisu bili sigurni. Sve dok Irena nije priču objavila na Fejsbuku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track