TO JE VERNOST: Gazda Betovena zamenio rasnom pudlicom, a on ga ipak voli i čeka svaki dan
Foto: Franjo Lepan 24sata Hr

Tužna sudbina mešanca iz Tuzle

TO JE VERNOST: Gazda Betovena zamenio rasnom pudlicom, a on ga ipak voli i čeka svaki dan

Planeta -
Jadničak stalno ide za njima. Ne odustaje ni kada ga vlasnik gađa kamenjem, tera štapom, samo se malo povuče i za nekoliko sekundi je opet blizu njih, pričaju komšije

TUZLA - Do pre samo godinu dana Betoven bio je obožavani pas. Ali, toplinu doma zamenilo je hladno stepenište zgrade u Tuzli. Vlasnik ga je izbacio iz stana i nabavio novog psa - rasnu kraljevsku pudlu.

Uprkos tome što ga je gazda napustio, mešanac Betoven nije odustao od svog vlasnika. Već godinu dana spava pod stepenicama zgrade u kojoj njegov bezosjećajni vlasnik živi i strpljivo čeka da on pođe u šetnju s novim ljubimcem. Prati ih veselo u stopu.

"Kako je to tužno, jadničak stalno ide za njima. Koliko je samo vernosti u tom srcu, ne odustaje ni kada ga vlasnik gađa kamenjem, tera štapom, samo se malo povuče i za nekoliko sekundi je opet blizu njih", priča Majda Abazović (20), studentkinja medicine.

Foto: Franjo Lepan/24sata.hr
Foto: Franjo Lepan/24sata.hr

Dodaje da je za Betovena čula od sestričine koja živi u istoj zgradi kao i okrutni vlasnik. Kad vidi bivšeg vlasnika, jednostavno nije zainteresovan za hranu. "Odlučila sam da pomognem psu, jer time se bavim duže vreme. Već sam razgovarala sa dobrim ljudima koji će mi pomoći da psa smestim u pansion, gde će ga veterinari pregledati. Želja mi je da se malo oporavi, a onda ću mu nabaviti potrebna dokumenta za udomljavanje", optimistična je Majda. "Za Dandija, kako sam ja nazvala psa, najbolje bi bilo da ostane ovde, ali on bi se stalno vraćao pred zgradu vlasnika", kaže Majda.

Psa nije bilo teško pronaći, jer za njega znaju svi u naselju poput Tee Mešić, koja hrani lutalice među kojima je bio i izbačeni Betoven. U tom trenutku pojavio se njegov, sada već bivši, vlasnik. Pas ga je odmah spazio i više nije bio zainteresovan za hranu.

Foto: Franjo Lepan/24sata.hr
Foto: Franjo Lepan/24sata.hr

"To je moj bivši pas i zove se Betoven. Ja ga zovem skraćeno Beti i star je oko 20 meseci. Našao sam ga u kutiji između zgrada sa još tri šteneta. Svideo mi se i uzeo sam ga. Toliko je porastao i više nisam mogao da ga držim u stanu u kojem živim s majkom. Pustio sam ga napolje, ali su komšije počele da se žale, pa sam ga odveo u baštu nedaleko od zgrada", hladno priča Mustafa Porčić (50).

Bivši gazda dodaje i da je nabavio Bonu, kraljevskog pudla, kao i da je Betoven počeo da bude ljubomoran jer ga "nije vodio u stan". "Ja ga ne tučem, istina, ponekad na njega vičem kada laje na decu. Bilo bi mi drago kada bi ga neko udomio", kaže bivši Betovenov vlasnik.

24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track