SKELETI ŽIVOTINJA PLUTAJU BOSANSKIM REKAMA: Sumnja se na nelegalne klanice
Foto: Wikipedia

Bez istrage

SKELETI ŽIVOTINJA PLUTAJU BOSANSKIM REKAMA: Sumnja se na nelegalne klanice

Planeta -
Skelet konja juče je plutao u reci Bosni kod naselja Moštre, kraj Visokog inače poznatom po proizvodnji suhomesnatnih prozvoda

SARAJEVO - Drugi put za dvadeset dana u rekama BiH plutaju životinjski skeleti, što izaziva sumnju u postojanje nelegalnih klanica i da konjsko meso završava u proizvodima od mesa deklarasanim kao goveđi.

Skelet konja juče je plutao u reci Bosni kod naselja Moštre, kraj Visokog inače poznatom po proizvodnji suhomesnatnih prozvoda.

To je, međutim, još na nivou spekulacija, a ovaj slučaj još niko nije ispitao.

Inspektorima je, naime, juče bio neradni dan pa nije ni bilo moguće dobiti odgovor od nadležnih.

U Policijskoj stanici Visoko listu je rečeno da žalbi građana nije bilo, a u Agenciji za bezbednost hrane tvrde da nisu nadležni za ovakve slučajeve.

U Birou za veterinu kažu, dodaje se, da ne mogu da komentarišu konkretan primer, a da o strategiji zbivanja klaničkog otpada u BiH mogu govoriti tek danas. U međuvremenu skelet konja je odnela reka.

Dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu i bivši direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Nihad Fejzić kazao je da je teško dokazivo da skelet ima veze sa spekulacijama o nelegalnim klanicama konja.

Ne kažem da možda nema nelegalnih klanica konja, ali je to teško dokazivo. U BiH nemamo nijednu registrovanu klanicu konja pa bi po toj logici bilo pretenciozno zaključiti da je u pitanju klanički otpad , rekao je Fejzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track