KOD KUĆE MU BILE ĆERKE: Bacili bombu na stan načelnika policije!

Incident u Podgorici

KOD KUĆE MU BILE ĆERKE: Bacili bombu na stan načelnika policije!

Planeta -
Nepoznate osobe bacile su ručnu bombu na stan načelnika barske policije Miloša Radulovića, a u tom bombaškom napadu nema povređenih

PODGORICA - Nepoznate osobe bacile su ručnu bombu na stan načelnika barske policije Miloša Radulovića, a u tom bombaškom napadu nema povređenih.

Bomba, bačena ispred stana Radulovića u Podgorici, pričinila je veću materijalnu štetu, a u trenutku napada u stanu su bile maloletne kćerke šefa barske policije, potvrđeno je danas iz policije.

Ovo je drugi napad u poslednjih šest meseci na šefa policije u Baru, gradu u kome, prema policijskim evidencijama, deluje nekoliko kriminalnih grupa. Istraga napada je u toku i vršilac dužnosti državnog tužioca Veselin Vučković novinarima nije mogao da saopšti više detalja. Napad su oštro osudili ministri pravde, unutrašnjih poslova i direktor policije.

Ministar pravde i potpredsednik vlade Duško Marković je napad doživeo kao "obračun" sa državom.

"Ako je neko mislio da na ovakav način može da se obračuna sa državom u ozbiljnoj je zabludi", poručio je ministar pravde i pozvao nadležne državne organe da što pre pronađu napadače.

Marković je taj i napade na druge zvaničnike policije pripisao "očiglednom sređivanju stanja u zemlji u kojoj kriminalci imaju sve manje prostora". Za ministra unustrašnjih poslova Raška Konjevića napad na načelnika policije je napad na "sve pripadnike policije i napad na državu". On je poručio da "prevashodno CB Podgorica i Sektor kriminalističke policije moraju pokazati snagu i u saradnji sa drugim nadležnim organima otkriti i procesuirati počinioce".

"Bombaški napadi na policijskog starešinu kompletnoj javnosti šalju poruku da su ugrožene vitalne funkcije policije", ocenio je član Saveta za građansku kontrolu rada policije Aleksandara Zeković.

Zeković je rekao da u napadima prepoznaje pritiske koji dolaze iz kriminalnog miljea i ocenio da se država "mora spasiti" od ocena da je nemoćna pred kriminalom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track