Azarov: Zbog opozicije neće biti plata!

Premijer Ukrajine najavio

Azarov: Zbog opozicije neće biti plata!

Planeta -
On je rekao da zaposleni u javnom sektoru u Kijevu neće dobiti plate jer je opozicija onemogućila da se održi sednica gradskog veća na kojoj je trebalo da budu odobrena sredstva za isplatu plata zaposlenima u javnom sektoru

KIJEV - Premijer Ukrajine Mikola Azarov optužio je medije da iskrivljeno prenose događaje i najavio da državni službenici u Kijevu neće dobiti platu zbog opozicije.

Na sednici svog kabineta, ukrajinski premijer rekao je da "vlada u suštini održava i obezbedjuje prava gradjana na slobodno pokrivanje dogadjaja. Ali, život cele zemlje ne može da bude vodjeno mišljenjem nekog dela populacije", prenela je ukrajinska agencija Ukrinform.

"Svi smo odavno shvatili da ukrajinska opozicija postoji po principu 'što gore to bolje'. Ali, zašto se taj začarani princip preneo u društvo preko onih koji snose veliku odgovornost u zajednici za istinu i pravdu - mediji", naglasio je Azarov.

On je rekao da zaposleni u javnom sektoru u Kijevu neće dobiti plate za novembar i decembar zbog toga jer je juče opozicija onemogućila da se održi sednica kijevskog gradskog veća na kojoj je trebalo da budu odobrena dodatna sredstva za isplatu plata zaposlenima u javnom sektoru.

"Lekari, nastavnici, vozači trolejbusa, tramvaja i autobusa i svi ostlai državni službenici ostaće bez plata uoči novogodišnjih praznika. Kako to označiti? Kao namerno izazivanje štete ljudima", rekao je Azarov na sastanku kabineta.

Prošlomesečna odluka ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča da ne potpiše sporazum o pridruživanju sa EU, već da se okrene Rusiji, izazvala je masovne proteste u Kijevu koji su u zemlji stvorili političku krizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track