Na Kopakabani Novu godinu dočekuje dva miliona ljudi

Veselje na plaži

Na Kopakabani Novu godinu dočekuje dva miliona ljudi

Planeta -
Tradicionalni novogodišnji vatromet počinje u ponoć, a trajaće 16 minuta

RIO DE ŽANEIRO - Skoro 2,3 miliona ljudi, od čega trećina turista, dočekaće Novu godinu na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru, uz čuveni vatromet i koncerte na otvorenom - računa gradska uprava.

Jula ove godine, tokom noći bdenja pred završnu misu tokom Svetskih dana katoličke omladine, zbog čega je papa Franja bio u Riju, na toj plaži se okupilo rekordnih tri miliona ljudi.

Po saopštenju gradske uprave Rija, tradicionalni novogodišnji vatromet počinje u ponoć, a trajaće 16 minuta.

Oko 24.000 raketa, ukupne težine 24 tone, biće ispaljeno sa 11 brodova usidrenih na bezbednoj udaljenosti od 400 metara od obale.

Od više od 700.000 očekivanih turista, oko 45.000 gledaće gigantski vatromet sa devet transatlantskih brodova za krstarenje, i sa još 250 drugih, manjih.

Rezervisano je 90 odsto mesta u hotelima Rija koji očekuje promet od 614 miliona dolara za Novu godinu. Stanovnici Ria - "karioke", obično odeveni u belo, tada obalu donose ponude - većinom cveće, boginji mora Jemanđi, što je afro-brazilski verski kult.

O bezbednosti tokom slavlja na plaži dugačkoj 4,5 kilometra, staraće se 1.826 opštinskih stražara, 1.522 policajca i 350 vatrogasaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track